Klaudia
-4 °C
2 °C

Veres: visszaélhettek Orbán Viktor hangjával

2006.04.04. 15:51
Rémhírterjesztés miatt tesz feljelentést a pénzügyminiszter, mert Orbán Viktor és Mikola István hangján "valakik" azzal riogatnak, fizetőssé teszik az MSZP az egészségügyet. A Fidesz azzal reagált, hogy bejelentette, intenzív kampányt indít, amelyben a Veres által kifogásolt állításokat hangoztatja.

Veres János feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a kórházak privatizációjával kapcsolatos rémhírterjesztésért. "Valaki visszaélve Orbán Viktor hangjával, visszaélve Mikola István hangjával, rám hivatkozva rémhírt terjeszt telefonon az országban" - közölte kedden a pénzügyminiszter, az MSZP országos elnökségének tagja, ezért feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a rendőrségen.

A felvételről lejátszott szöveg arról szól, hogy az MSZP privatizálni akarja a kórházakat, és az egészségügyi szolgáltatásokért térítési díjat szedetne. Veres János szerint "a magyar egészségügyi miniszterek közül Mikola István, a Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltje az egyetlen, aki aláírt kórház-értékesítésre vonatkozó dokumentumot".

"Mikola István az, aki aláírásával hitelesítette (...), hogy a magyar állam tulajdonában álló, korábban az Országos Mentőszolgálat által használt Szobi úti kórház értékesítsék" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ez 2001-ben történt. Mint mondta, "Magyarországon nem a Magyar Szocialista Párt, nem Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vagy Veres János pénzügyminiszter az, aki kórházértékesítésben gondolkodik".

Elmondta, azért ő tesz feljelentést, mert őt érintik ezek a telefonbeszélgetések, olyan hivatkozással, amely teljes mértékben valótlan, "hazug, aljas" állítás. Veres nem feltételezi, hogy a felvételen Orbán Viktornak, illetve Mikola Istvánnak a hangját lehet hallani, ezért tesz ismeretlen tettesek ellen feljelentést.

Rogán: aki az MSZP-re szavaz, a kórházprivatizációra szavaz

A Fidesz kampányfőnöke szerint az MSZP-re leadott szavazatok a kórházprivatizációt támogatják. "2006. április 9-én nyilvánvaló választás áll az emberek előtt. Aki az MSZP-re szavaz, az a kórházprivatizációra szavaz. Aki Gyurcsány Ferencet támogatja, az a kórházak eladását támogatja" - jelentette ki Rogán Antal.

Szerinte ha Gyurcsány Ferenc és a jelenlegi kormánykoalíció marad hatalmon, akkor fizetőssé teszik az egészségügyet. A Fidesz ezért a következő napokban folytatja a fizetős egészségügy elleni kampányát, növelik a televíziós és a sajtóhirdetések számát, tette hozzá a kampányfőnök. Jelezte, hogy ezekben hivatkoznak majd Gyurcsány Ferenc 2005 júniusában, a Mozgó Világnak adott interjújára, amelyben - Rogán Antal tájékoztatása szerint - a miniszterelnök azt mondta: "Receptdíj, vizitdíj, ezeknek a kérdéseknek nagyon gyorsan napirendre kell kerülniük."