Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Távoztak a szegedi rendőriskola vezetői

2007.06.25. 11:24
Távozott a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola igazgatója és a gazdasági osztály vezetője, az iskola egyik igazgatóhelyettese július elsejével követi őket - írta a Délmagyarország című napilap. A lap úgy értesült, hogy a vezetőket a májusban kirobbant lőszerbotrány miatt menesztették. Ezt a rendészeti tárcánál cáfolták, az érintettek azonban elismerték, hogy összefüggés van az üggyel.

A szakközépiskolában tényként beszélnek arról, hogy az intézmény igazgatóján kívül az oktatási igazgatóhelyettes, a gazdasági osztály vezetője, valamint a szemlebizottság több tagja is belebukott a május elején kirobbant lőszerbotrányba - olvasható a Délmagyarországban.

A Szegedi Nyomozó Ügyészség vezetője május végén közölte, hogy lőszerrel való visszaélés miatt őrizetbe vettek egy volt rendőrt Szegeden. A rendőr a gyanú szerint lőszert vitt el korábbi munkahelyéről, a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolából. Az intézményből több tízezer lőszer tűnt el.

A nyomozó ügyészségen március 23-án indult eljárás hivatalból tett feljelentés alapján ismeretlen személy ellen. A feljelentő a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola parancsnoka volt.

Az ügy érintettje, D.I. volt rendőr törzszászlós, az iskola lőkiképzője és egyben lőszerraktárosa volt. A raktárosnak az iskolába szóló "vezénylését" a parancsnok fegyelmi vétséggel megszüntette, amit az érintett maga is kért. A beosztás, a munkakör bizottsági, február végi átadás-átvételekor lőszerraktárban semmiféle hiányt nem állapítottak meg.

Április elején azonban egy versenyre való felkészülés során egy ismételt, és tételes ellenőrzés azonban lényeges eltéréseket és hiányt állapított meg. Felmerült a gyanú, hogy a február végi átadás csak formális és nem tételes, valós ellenőrzés volt.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható volt rendőrt elfogták, május 16-án előállították az ügyészségen, meggyanúsították és őrizetbe vették. Két nappal később a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A gyanúsított kihallgatása során érdemi vallomást nem tett.