Szilvia
5 °C
16 °C

Részegek ütöttek rendőröket az egyik szavazókörben

2002.04.21. 18:20
Rendőröket bántalmazott három ittas személy Budapesten a X. kerület Harmat utcai szavazókörben vasárnap. Az ügyészségi nyomozó hivatal, őrizetbe vételük mellett, csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak alapos gyanújával indította meg a büntetőeljárást
Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a három meglehetősen ittas személy a szavazókörbe betérve kötekedni kezdett, ezért az ott tartózkodók rendőrt hívtak.

A randalírozók azonban rátámadtak a kiérkező rendőrökre, egyiküket lefejelték, és egy társát is bántalmazták. A rendőrök végül megfékezték, és a X. kerületi kapitányságra előállították a három elkövetőt, akik ellen őrizetbe vételük mellett a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak alapos gyanújával eljárást indított.

- Az előzetes letartóztatás szükségességéről a hatóságoknak 72 órán belül kell dönteniük - tette hozzá a főügyészségi szóvivő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?