Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Kulcsár főrendőrökre is vallott?

2004.09.23. 16:23
A Magyar Nemzet arról ír, hogy Kulcsár Attila, a K&H Bank Rt. volt ügyvezető igazgatója részletesen beszélt Ferenczi László, Papp Csaba, Molnár Csaba és Bácskai János rendőrfőnökök brókerbotrányban betöltött szerepéről. A vádhatóság számára nem világos, hogy miként kerülhetnek a Magyar Nemzet birtokába folyamatosan olyan információk, amelyek a nyomozás legkényesebb adatai közé tartoznak. Bene László országos rendőrfőkapitány kiállt kollégái mellett.
Kulcsár Attila az ügyészségen terhelő vallomást tett Bácskai Jánosra, a maffiaellenes központ felfüggesztett főigazgatójára, Ferenczi Lászlóra, az ORFK bűnügyi igazgatójára, Molnár Csabára, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (SZBEI) pénzmosás elleni osztályának egykori vezetőjére és Papp Csabára, az SZBEI gazdasági bűnözés elleni osztályának volt vezetőjére - értesült a Magyar Nemzet.

A lap szerint Kulcsárnak két okból volt szüksége rendőrségi kapcsolatokra. Az egyik, hogy a rendőrség nyomozzon a Szász Károly ellen egy magánszemély által tett feljelentés ügyében. A másik, hogy a rendőrség a Kulcsárra nézve terhelő iratokat a PSZÁF-et megelőzve szállítsa el az ügy elsimítása céljából.

A Magyar Hírlap értesülései szerint ugyanakkor szerdán már a vádhatóság legmagasabb szintjén konzultáltak arról, hogy a Kulcsár-ügyben miként kerülhetnek a Magyar Nemzet birtokába folyamatosan olyan információk, amelyek a nyomozás legkényesebb, ráadásul nem ellenőrzött adatai közé tartoznak.

Kiállt hírbe hozott kollégái mellett a főkapitány
Kiállt az országos rendőrfőkapitány azon kollégái mellett, akiket Kulcsár Attila vallomására hivatkozva hozott hírbe egy napilap - jelenti a HavariaPress. Bene László vezérőrnagy a Magyar Nemzet azon cikkeire kívánt reagálni, amelyek arról számolnak be, hogy Kulcsár terhelő vallomást tett négy főrendőrre, köztük az ORFK bűnügyi igazgatójára is. Bene elmondta, hogy a rendőrség értetlenül áll az előtt, hogy az állítólagos terhelő vallomásokról nem az ügyészségtől kaptak tájékoztatást, hanem a sajtóból kellett értesülniük róla. Ezért közölte: fontolóra veszik, hogy a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának segítségét kérjék a Kulcsár-vallomás kiszivárogtatójának felderítésére.

A vezérőrnagy nemleges választ adott arra a kérdésre, hogy ismeri-e Kulcsár Attilának az ügyészségen tett vallomását. Közölte ugyanakkor, hogy az írás megjelenése óta beszélt az érintett kollégáival, és valamennyien azt állították, hogy a cikkben foglaltak minden alapot nélkülöznek. Bene arra nem adott határozott választ, hogy tervez-e a rendőrség jogi lépéseket a Magyar Nemzettel, illetve a vallomás kiszivárogtatójával szemben. Elmondta azonban, hogy az eset kapcsán előrehozott megbeszélést kezdeményezett Polt Péterrel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!