Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kulcsár főrendőrökre is vallott?

2004.09.23. 16:23
A Magyar Nemzet arról ír, hogy Kulcsár Attila, a K&H Bank Rt. volt ügyvezető igazgatója részletesen beszélt Ferenczi László, Papp Csaba, Molnár Csaba és Bácskai János rendőrfőnökök brókerbotrányban betöltött szerepéről. A vádhatóság számára nem világos, hogy miként kerülhetnek a Magyar Nemzet birtokába folyamatosan olyan információk, amelyek a nyomozás legkényesebb adatai közé tartoznak. Bene László országos rendőrfőkapitány kiállt kollégái mellett.
Kulcsár Attila az ügyészségen terhelő vallomást tett Bácskai Jánosra, a maffiaellenes központ felfüggesztett főigazgatójára, Ferenczi Lászlóra, az ORFK bűnügyi igazgatójára, Molnár Csabára, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (SZBEI) pénzmosás elleni osztályának egykori vezetőjére és Papp Csabára, az SZBEI gazdasági bűnözés elleni osztályának volt vezetőjére - értesült a Magyar Nemzet.

A lap szerint Kulcsárnak két okból volt szüksége rendőrségi kapcsolatokra. Az egyik, hogy a rendőrség nyomozzon a Szász Károly ellen egy magánszemély által tett feljelentés ügyében. A másik, hogy a rendőrség a Kulcsárra nézve terhelő iratokat a PSZÁF-et megelőzve szállítsa el az ügy elsimítása céljából.

A Magyar Hírlap értesülései szerint ugyanakkor szerdán már a vádhatóság legmagasabb szintjén konzultáltak arról, hogy a Kulcsár-ügyben miként kerülhetnek a Magyar Nemzet birtokába folyamatosan olyan információk, amelyek a nyomozás legkényesebb, ráadásul nem ellenőrzött adatai közé tartoznak.

Kiállt hírbe hozott kollégái mellett a főkapitány
Kiállt az országos rendőrfőkapitány azon kollégái mellett, akiket Kulcsár Attila vallomására hivatkozva hozott hírbe egy napilap - jelenti a HavariaPress. Bene László vezérőrnagy a Magyar Nemzet azon cikkeire kívánt reagálni, amelyek arról számolnak be, hogy Kulcsár terhelő vallomást tett négy főrendőrre, köztük az ORFK bűnügyi igazgatójára is. Bene elmondta, hogy a rendőrség értetlenül áll az előtt, hogy az állítólagos terhelő vallomásokról nem az ügyészségtől kaptak tájékoztatást, hanem a sajtóból kellett értesülniük róla. Ezért közölte: fontolóra veszik, hogy a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának segítségét kérjék a Kulcsár-vallomás kiszivárogtatójának felderítésére.

A vezérőrnagy nemleges választ adott arra a kérdésre, hogy ismeri-e Kulcsár Attilának az ügyészségen tett vallomását. Közölte ugyanakkor, hogy az írás megjelenése óta beszélt az érintett kollégáival, és valamennyien azt állították, hogy a cikkben foglaltak minden alapot nélkülöznek. Bene arra nem adott határozott választ, hogy tervez-e a rendőrség jogi lépéseket a Magyar Nemzettel, illetve a vallomás kiszivárogtatójával szemben. Elmondta azonban, hogy az eset kapcsán előrehozott megbeszélést kezdeményezett Polt Péterrel.