Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A rendészeti tárca beperelné Orbánt

2007.02.23. 17:13
Pert, nem pedig újabb feljelentést fontolgat a rendőrséggel együtt az igazságügyi és rendészeti minisztérium Orbán Viktor ellen, akit nemrégiben a kordonbontás miatt jelentettek fel.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a rendőrséggel közösen vizsgálja annak lehetőségét, hogy jogi úton érvényesítse jogvédelmi igényét Orbán Viktor azon kijelentése miatt, miszerint a rendőrség politikai parancsra cselekedett október 23-án - közölte a tárca sajtó és kommunikációs osztálya az MTI-vel pénteken.

Kondorosi Ferenc, az IRM államtitkára az Indexnek elmondta: nem feljelentésre készülnek, hanem "polgári peres utat" fontolgatnak. Kondorosi szerint valótlan Orbán állítása, hogy a rendőrség politikai parancsra cselekedett volna, és nem engedhető meg, hogy a politikusok megingassák a közbizalmat a jogállam intézményeiben.

Az államtitkár szerint nem lehet a rendőrség jó hírnevét csorbítani, ezért szeretnének peres úton elégtételt szerezni Orbán Viktorral szemben. Kondorosi hangsúlyozta, azt nem tartották volna elégségesnek, hogy egyszerűen politikai útra terelődjön az ügy, annyira súlyos volt a Fidesz elnök állítása.

Az elmúlt hetekben a rendőrség már feljelentette Orbán Viktort és más fideszes parlamenti képviselőket, akik a Parlament előtti kordont bontották el. Először a rendőrség beadványát a bíróság visszadobta, de aztán a hatóság kiegészítette Orbán személyi adataival a feljelentést.