Piroska
3 °C
3 °C

A rendészeti tárca beperelné Orbánt

2007.02.23. 17:13
Pert, nem pedig újabb feljelentést fontolgat a rendőrséggel együtt az igazságügyi és rendészeti minisztérium Orbán Viktor ellen, akit nemrégiben a kordonbontás miatt jelentettek fel.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a rendőrséggel közösen vizsgálja annak lehetőségét, hogy jogi úton érvényesítse jogvédelmi igényét Orbán Viktor azon kijelentése miatt, miszerint a rendőrség politikai parancsra cselekedett október 23-án - közölte a tárca sajtó és kommunikációs osztálya az MTI-vel pénteken.

Kondorosi Ferenc, az IRM államtitkára az Indexnek elmondta: nem feljelentésre készülnek, hanem "polgári peres utat" fontolgatnak. Kondorosi szerint valótlan Orbán állítása, hogy a rendőrség politikai parancsra cselekedett volna, és nem engedhető meg, hogy a politikusok megingassák a közbizalmat a jogállam intézményeiben.

Az államtitkár szerint nem lehet a rendőrség jó hírnevét csorbítani, ezért szeretnének peres úton elégtételt szerezni Orbán Viktorral szemben. Kondorosi hangsúlyozta, azt nem tartották volna elégségesnek, hogy egyszerűen politikai útra terelődjön az ügy, annyira súlyos volt a Fidesz elnök állítása.

Az elmúlt hetekben a rendőrség már feljelentette Orbán Viktort és más fideszes parlamenti képviselőket, akik a Parlament előtti kordont bontották el. Először a rendőrség beadványát a bíróság visszadobta, de aztán a hatóság kiegészítette Orbán személyi adataival a feljelentést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!