Elfogtak két, a rendőrökre támadó férfit

2008.07.25. 14:42
Vagy rendőrt, vagy rendőrautót vert az a nyolc személy, akiket mostanában azonosított a BRFK. A hatóságot a melegfelvonuláson erősen inzultáló emberek közül ma kettőt vettek őrizetbe.

Letartóztatták azt a két férfit, akik a július 5-ei melegfelvonulás után rendőrökre támadtak a Városligeti fasorban, s az egyiküknek betörték az orrát. (A BRFK egyébként összesen 39 olyan emberrel szemben indított eljárást, akik megzavarták a rendezvényt.)

A rendőrség három másik személyt is bemért, nyomozóknak további három személyt is sikerült azonosítaniuk azok közül, akik a Bajza utca és Andrássy út sarkán a rendőrök segítségére siető kollégákra támadtak.

Képek az elfogásról, fotó: Inforádió

A nyomozók azonosították azokat is, akik a Bajza utca és az Andrássy út sarkánál, valamint az Olof Palme sétányon nem a rendőröknek, csupán az autójuknak estek nekik. Mindegyiküket garázdasággal vádolják.

A BRFK július 7-én hozott létre egy 15 tagú nyomozócsoportot azzal a feladattal, hogy derítse fel a melegfelvonuláson jogellenes cselekményeket elkövetőket. Az elkövetők zömét a rendőrségi internetes portálon közzétett fényképek alapján sikerült azonosítani, egy fiatalkorút pedig, előzetes felderítési eljárás során "csíptek fülön".  • Hírek
  • Hírek