Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Személyesen egyeztet a renitensekkel Medgyessy

2004.02.03. 09:03
Személyes találkozók sokaságával próbálja biztosítani a kormány törékeny többségét Medgyessy Péter. A kormányfő a múlt héten elbeszélgetett a kormánypártok ellenében szavazó "renitens" Fodor Gáborral és a fideszes Tölgyessy Péterrel is.
Személyes megbeszéléseken szeretné biztosítani kormánya támogatottságát Medgyessy Péter. A Népszabadság információi szerint a kormányfő rendszeresen konzultál Kuncze Gábor szabaddemokrata pártelnökkel, bár a koalíciós partnerek közötti kapcsolattartás hivatalosan Horn Gábor és Szekeres Imre államtitkárok feladata.

A kormányfő emellett a múlt héten Fodor Gáborral is személyes beszélgetést folytatott, miután a liberális képviselő a kormánypártok ellenében megszavazta a Fidesz javaslatát a rendkívüli ülés napirendjéről.

A kormányfő Tölgyessy Péter fideszes képviselővel is beszélgetett, mert kíváncsi volt "a tekintélyes politikai elemző" véleményére - írja a Népszabadság. A személyes megbeszélésekkel Medgyessy a maximális támogatottságot kívánja biztosítani kormánya számára. A kormány törékeny többségére tekintettel a találkozók a napilap értesülései szerint az utóbbi időben sűrűsödtek.