Alfréd
-3 °C
3 °C

Répássy a Törzsasztalban

2003.06.23. 16:14
Több személyiségi jogi per is vár Répássy Róbertre, a Fidesz helyettes frakcióvezetőjére, aki kedden délelőtt tíz órától lesz az Index Törzsasztalának vendége. A Fidesz legújabb kori ökle a sajtómegregulázását szolgáló, ám utóbb alkotmányellenesnek ítélt "Lex-Répássy" révén vált ismertté, pereket pedig Magyar Bálint ígért ellene, az oktatási tárca ügyeivel foglalkozó parlamenti felszólalásai miatt.
A mindössze négymondatos, a sajtó megregulázását célzó Lex-Répássy révén országos ismertségre szert tevő fideszes politikus még törvénytervezete alkotmányellenessé nyilvánítása előtt a francia sajtótörvényhez hasonlította a később elutasított jogszabályt, amikor legutóbb az Index Törzsasztalának vendége volt, még 2001. áprilisában.

A fideszes politikus pártja választási veresége után is megtartotta legjelentősebb posztját, a helyettes frakcióvezetői tisztséget, de most a sajtó megregulázása helyett az új kormány korrupció gyanús ügyeivel foglalkozik. A legtöbbet az utóbbi hetekben az oktatási tárca ügyeit feszegette, és többször felvetve Magyar Bálint oktatási miniszter alkalmatlanságát. A kormányfő azonban bízik miniszterében, Répássynak így a miniszteri skalp helyett több személyiségi per ígéretét sikerült begyűjtenie. Két pert maga Magyar is ígért ellene.

A Fidesz jogi kabinetének vezetője amúgy a békés hétköznapokban a parlament alkotmányügyi bizottságának alelnöke. A Fidesz honlapja szerint nős, tizennyolc éves koráig versenyszerűen vízilabdázott. Harmincöt éves.