Auguszta
-7 °C
0 °C

Nem akart szökni Rejtő

2003.09.09. 10:34
Már a házkutatás előtt feltartóztatták a határon Rejtő E. Tibort, így nem igaz, hogy a bankvezér szökése miatt adtak ki elfogatóparancsot - állítja a bankvezér ügyvédje. Kollár Károly szerint védence személyesen szólt a rendőröknek bécsi bevásárlóútjáról, és még egy hétfői kihallgatásban is megállapodott a nyomozókkal.
Rejtő E. Tibor maga közölte telefonon a rendőrséggel , hogy Bécsbe utazik vásárolni pénteken - állítja a sikkasztással vádolt bankvezér ügyvédje, Kollár Károly. Véleménye szerint így szó sem volt szökésről, Rejtő abban is megállapodott a rendőrökkel, hogy hétfőn kilenc órától a rendelkezésükre áll - írja a Magyar Hírlap.

Már a házkutatás előtt feltartóztatták

Kollár a napilapnak azt is tagadta, hogy védence ellen azért adták volna ki az elfogatóparancsot, mert nem találták otthon. Mint mondta, a rendőrségi határozatok időpontjával is igazolható, hogy előbb, 10 óra 20 perckor tartóztatták fel Rejtőt a határon, minthogy a házkutatást lefolytatták volna. Ez utóbbira öt perccel később került sor.

A rendőrség nem intézett kérdést a bankvezérhez, csak a gyanúsítás tényét közölték - nyilatkozta az ügyvéd a Magyar Hírlapnak.

Nem adott utasítást

Azzal az emaillel kapcsolatban, amiben állítólag Rejtő ad felhatalmazást Kulcsárnak arra, hogy a postai kiértesítésről lemondó ügyfeleket a kapcsolattartó tájékoztathatja, Kollár állítása szerint nem védence írta alá. Rejtő mg azt is tagadja, hogy a levél az ő számítógépéről származna.

Kollár szerint az utasítás amúgy arról szól, hogy az elszámolást a backoffice végzi, a kapcsolattartó ezeket adja át - tehát szó sincs arról, hogy Kulcsár önálló kimutatást vezethet. "Semmi olyan nem történt, ami Rejtővel összefüggésbe hozható lenne az Equitiesnél" - jelentette ki Kollár a Magyar Hírlapnak.

Nem vett át pénzt

Rejtő tagadja, hogy pénzt vett volna át Kulcsártól. A rendőrség vádjai szerint a bankvezér tudott Kulcsár Attila átutalások révén elkövetett bűncselekményeiről, segítette azokat, s ezért részesedést kapott, összesen mintegy 90 millió forintot. Kollár arról sem kapott értesítést, hogy védence vagyonát zárolták volna.

Az esettel kapcsolatban sem Kollárt, sem a rendőrséget nem sikerült megszólaltatnunk. Kollár védence tanúkihallgatásán van, az ORFK délben tart sajtótájékoztatót a témában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!