Mátyás
-6 °C
1 °C

Rejtőnek nem futja óvadékra

2003.12.11. 12:02
Egyelőre senki nem fizette ki Rejtő E. Tibor tízmillió forintos óvadékát. Rejtő ügyvédje szerint azért, mert az ismeretlen jótevőnek egyelőre nincsen ennyi pénze. A Főváros bíróság öt-hat munkanapon belül dönthet El Abed Hasszán és Bitvai Miklós szabadlábra helyezéséről. A két férfi útlevelét bevonják.
Még nem fizették be a tízmillió forintos óvadékot Rejtő E. Tibor szabadlábon bocsátása fejében - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Bíróság sajtótitkára. A brókerbotrány másik két előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottja, El Abed Hasszán és Bitvai Miklós ügyében "ma vagy holnap érkeznek meg az iratok a bíróságra", ezt követő öt munkanapon belül születhet döntés - mondta el Albert Viktor.

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) szerdán szüntette meg Rejtő E. Tibor előzetes letartóztatását tízmillió forint óvadék ellenében, s mivel az ügyészség nem fellebbezett, a határozat jogerőssé vált. "Jelenleg nem áll rendelkezésre az összeg, ezért bizonytalan az időpont, mikor lesz letétben Rejtő E. Tibor 10 millió forintos óvadéka, melynek ellenében a K and H Bank volt vezérigazgatója kikerülhetne az előzetes letartóztatásból" - mondta el az MTI érdeklődésére Rejtő E. Tibor védője csütörtökön. "Az óvadékot letétbe helyező személynek nem áll rendelkezésére az összeg (...) bizonytalan az időpontja, hogy Rejtő E. Tibor mikor kerülhet ki az előzetes letartóztatásból" - mondta el Kollár Károly. A védő elhárította az MTI kérdését, s nem akarta megnevezni az óvadékot kifizetni kívánó személyt.

A BKKB szintén megszüntette Bitvai Miklós, az Állami Autópályakezelő Rt. sikkasztással gyanúsított egykori vezérigazgatójának előzetes letartóztatását tízmillió, El Abed Hasszánét pedig harmincmillió forint óvadék ellenében. Egyúttal esetükben is elrendelte a házi őrizetet, az úti okmány elvételét, a szír férfi esetében pedig az állandó rendőri ellenőrzést is.

Ezek a határozatok azonban nem jogerősek, mert az ügyészség fellebbezett.

Fővárosi Bíróság december 5-én harmincmillió forint óvadék ellenében másodfokú határozatával jogerősen szabadlábra helyezte a brókerbotrány kapcsán sikkasztás gyanújával letartóztatott Garamszegi Gábort, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettesét, s egyúttal elrendelte házi őrizetét. Az óvadékot még aznap befizették.

Rejtő E. Tibort, Garamszegi Gábort és Bitvai Miklóst szeptember 7-én helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, melyet legutóbb február 29-ig hosszabbítottak meg.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft