Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Vádalkura készül az ügyészség Rejtővel?

2003.11.03. 08:02
A politikusok érintettségéről is vallomást tehet az ügyészségnek Rejtő E. Tibor. A K&H Bank lemondott, előzetes letartóztatásba helyezett vezérigazgatója a Hír Tv értesülései szerint vádalkut köthet az őt svábbogarak miatt áthelyező vádhatósággal.
Kész megosztani az ügyészséggel a sikkasztás általa ismert részleteit és összefüggéseit Rejtő E. Tibor - közölte a Hír tv. A K&H Bank lemondott vezérigazgatója a hírcsatorna információi szerint a brókerbotrányban érintett politikusokkal szemben is bizonyítékokat szolgáltatna.

Amennyiben a hírtelevízió értesülései igazak, új megvilágításba kerülhet Rejtő átszállítása a rendőrség Aradi utcai fogdájából a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetbe - írja a Magyar Hírlap.

Svábbogár-gate

Rejtőt az ügyészség - ellentmondásos körülmények között, a rendőrséget későn értesítve - vonta ki az ORFK nyomozása alól, több mint négy hete. A hivatalos indoklás szerint Rejtő fogva tartásának körülményeire, konkrétan a zárkájában található svábbogarakra tett panaszt.

A Magyar Hírlap értesülései szerint korábban nem volt rá példa, hogy az ügyészség hasonló panasz ügyében fellépett volna.