Judit
3 °C
7 °C

Kulcsár: a kőbányai kapcsolat?

2003.09.05. 20:27
A szocialisták kőbányai kampányát is Kulcsár Attilával hozta kapcsolatba a Fidesz. A Kőbányán indult Révész Máriusz, az ellenzéki párt szóvivője szerint a kerület MSZP-s polgármestere és a Bécsben elfogott bróker szoros együttműködése játszhatott szerepet abban, hogy az önkormányzat a K&H-hoz vitte át számláját. Andó polgármester teljes értetlenségének ad hangot közleményében.
Révész Máriusz sajtótájékoztatóján Andó Sándor és Kulcsár Attila kapcsolatáról kérdezett. A fideszes képviselő szerint a kőbányai polgármester sem tagadja az ismeretséget: kérdés azonban az, mennyire volt szoros ez a kapcsolat, illetve kapott-e pénzt választási kampányához Andó Sándor és a kerületi MSZP.

A szóvivő felvetette, hogy a 2002-es önkormányzati választás során a kőbányai MSZP soha nem látott méretű, megítélése szerint több tízmilliós kampányt folytatott, és hozzátette: az pénzek eredete ismeretlen. Röviddel a választás után, 2002. november 12-én - a bankváltás törvényes határidejének lejárta után - Andó Sándor polgármester napirendre vette, hogy az önkormányzat számláját a következő évtől a K&H Bank vezesse. A szocialista többség ezt megszavazta. Andó Sándor a számlavezető bank-váltással kapcsolatos szerződést másnap, november 13-án alá is írta, majd 2003. március 31-én Képviselő-testületi döntés és - álláspontunk szerint szükséges - közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül szerződést írt alá a K&H Medicina Egészségpénztárral is egy 130 milliós szerződést. A képviselő kérdéseket tett fel arra vonatkozóan, miért döntött Andó a K&H mellett, és honnan származott a szocialisták pénze.

Teljes értetlenségének adott hangot pénteken a X. kerület polgármestere közleményében a K and H Bankkal kapcsolatos botrányban a személyét érintő támadások és megnyilatkozások miatt. "Jelenleg minden erőmmel a jogos követelésünk érvényesítéséért dolgozom, melyet az ilyen és ehhez hasonló személyes támadások hátráltatnak és akadályoznak" - hangsúlyozza Andó Sándor. Hozzátette azt is: "Amennyiben e nyomásgyakorlásként a bankkal eddigi tárgyalásaink meghiúsulnak, minden felelősség az ezt akadályozókra hárul."

A X. kerületi önkormányzat vezetője tudatja: "Az MSZP-frakció a Kőbányai Befektető és Tanácsadó Rt. megbízását szorgalmazta, amelyet az akkori fideszes polgármester, György István több képviselő-testületi határozat felfüggesztésével megakadályozott, így került sor 2000. július 11-i képviselőtestületi döntés alapján a K and H Equitis megbízására, melynek minden dokumentuma az akkori polgármester kézjegyét viseli." A polgármester tájékoztatott arról, hogy az értékpapírok bizonytalan sorsa 2000 szeptembere és 2002 augusztus közötti időszakra tehető. Ez idő alatt György Istvántól a képviselőtestület semmiféle tájékoztatást nem kapott a brókerség letétkezelésére bízott értékpapírok sorsáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?