Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

A rendőrségen tanúskodik a Fidesz kampányfőnöke

2006.03.07. 20:07
Hárman lehetnek felelősök az MSZP reklámanyagainak illegális letöltéséért. A Fidesz kampányfőnökének a rendőrségen kell tanúskodnia.

Miután a Fidesz kampányfőnöke levélben válaszolt az MSZP szerverének feltörése ügyében a rendőrség megkeresésére, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rogán Antalt tanúként beídézte.

Az MSZP reklámügynöksége, a budapesti székhelyű Relatív Kft. ügyvezetője február 13-án feljelentést tett, mert szervereiről engedély nélkül több kampányanyagot töltöttek le. A feljelentés után a rendőrség számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen elrendelte a nyomozást.

Hiller István, az MSZP elnöke február 13-án, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a rendelkezésükre álló adatok szerint február 3-án a Fidesz egyik szerveréről behatoltak az MSZP választási anyagaiba, és terveket, egyéni képviselőjelölti kreatív anyagokat töltöttek le.

Napokkal később Rogán Antal közleményben arról tájékoztatott: az ügyben belső vizsgálatot rendelt el, amelyben megállapították három ember lehetséges felelősségét, ezért őket felfüggesztették. A párt kampányfőnöke akkor a személyiségi jogok védelmére való tekintettel nem kívánta nyilvánosságra hozni az érintettek nevét.

Schőn Péter rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a nyomozók írásban még arra kérték Rogán Antalt, hogy bocsássa a nyomozó hatóság rendelkezésére annak a három embernek a nevét, akiknek felelősségét a Fidesz belső vizsgálata megállapította. A hirszerzo.hu értesülései szerint egyiküket még mindig nem függesztették fel

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft