Antal, Anett
16 °C
23 °C

Törött pajzsokat, összeégett rendőrautókat állítanak ki

2006.11.29. 13:20
A rendőrszakszervezet szervezésében hétfőn kiállítás nyílik a Rendőrség-történeti Múzeumban, ahol a szeptemberi és októberi utcai összecsapásokban megrongálódott rendőri felszereléseket mutatják be. A múzeum előtt kiállítják továbbá két rendőrautó roncsát is, melyeket a tévészékház ostromakor gyújtottak fel.

Kiállítás nyílik a Rendőrség-történeti Múzeumban a szeptemberi-októberi utcai tüntetések alatt megrongálódott rendőrségi felszerelésekből hétfőn. A kiállítást szervező Független Rendőr Szakszervezet főtitkára, Pongó Géza szerdán elmondta, a Pajzs mögött 2006. szeptember 18. - október 23. című kiállítással az a céljuk, hogy megmutassák a közvéleménynek, hogyan élték át az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök az őszi tüntetéseket.


Ostrom utáni állapot

Megpróbáljuk bemutatni a rendőrök - szakszervezeti tagjaink, kisrendőr kollégák - szemszögéből például azt, hogyan élték meg, amikor a tömeg rájuk támadt, mondta a főtitkár.

A kiállításon fotókat mutatnak be az utcai harcokról, ezek egy részét saját fotósuk készítette, egy részét pedig különböző újságoktól kapták a szervezők. Emellett azokból a rendőrségi védőfelszerelésekből is válogattak a kiállítás rendezői, amelyek a harcokban sérültek meg, így bemutatnak például behorpadt védősisakokat, összetört pajzsokat is.


Klikk!

A megnyitó napján két, az MTV-székháznál kiégett rendőrautó roncsát is kiállítják a Mosonyi utcai múzeumnál. Emellett olyan eszközökből is válogatást mutatnak be, amelyekkel a tüntető tömeg a rendőrökre támadt.

Az MTV-ostrom idején, szeptember 18-án 216 rendőr szenvedett különböző fokú fizikai sérülést. Pongó Géza elmondta, a hétfői megnyitón több mint húsz, az ostrom idején megsérült rendőrnek adnak át segélyt.