Friderika
12 °C
29 °C

Néma női tüntetést szervez a Fidesz a Rebisz elé

2007.05.22. 11:28
A néma tüntetésre várják mindazokat, akik úgy érzik, a gyermekek biztonsága érdekében fel kell emelni a szavukat. Péntektől újra működnek a belső rendőri ellenőrök.

A Fidesz és a KDNP női képviselői csütörtökön 18 órára néma tüntetést szerveznek a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) Kerepesi úti laktanyája elé, jelentette be Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke kedden sajtótájékoztatón a Parlamentben.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, hogy "a rend őrei önjáróvá és öntörvényűvé váltak, az elmúlt hetek eseménysorozatai mind erre engednek következtetni".

Pelczné Gáll Ildikó azt mondta, a néma tüntetésre várják mindazokat, akik úgy érzik, a gyermekek biztonsága érdekében fel kell emelni a szavukat. "Minden nőt és anyát arra kérünk, hogy emeljen szót a rendőri erőszak ellen" - tette hozzá a fideszes képviselő.

A Havaria press szerint az országos rendőrfőkapitány helyettese aláírta azokat a nyílt parancsokat, melyekkel belső ellenőrzéssel megbízott kollégái megkezdhetik munkájukat a rendőrség megtisztításának érdekében. A parancsok feljogosítják a belső ellenőrzéssel megbízott kollégáit, hogy részt vegyenek bármely rendőri parancsnoki eligazításon, s bármely, állampolgárokat érintő rendőri intézkedést megvizsgálhassanak akár a helyszínen is.

A rendőri belső ellenőrökkel már péntektől találkozhatnak a szolgálatban lévő rendőrök.