Árpád
-2 °C
4 °C

Néma női tüntetést szervez a Fidesz a Rebisz elé

2007.05.22. 11:28
A néma tüntetésre várják mindazokat, akik úgy érzik, a gyermekek biztonsága érdekében fel kell emelni a szavukat. Péntektől újra működnek a belső rendőri ellenőrök.

A Fidesz és a KDNP női képviselői csütörtökön 18 órára néma tüntetést szerveznek a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) Kerepesi úti laktanyája elé, jelentette be Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke kedden sajtótájékoztatón a Parlamentben.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, hogy "a rend őrei önjáróvá és öntörvényűvé váltak, az elmúlt hetek eseménysorozatai mind erre engednek következtetni".

Pelczné Gáll Ildikó azt mondta, a néma tüntetésre várják mindazokat, akik úgy érzik, a gyermekek biztonsága érdekében fel kell emelni a szavukat. "Minden nőt és anyát arra kérünk, hogy emeljen szót a rendőri erőszak ellen" - tette hozzá a fideszes képviselő.

A Havaria press szerint az országos rendőrfőkapitány helyettese aláírta azokat a nyílt parancsokat, melyekkel belső ellenőrzéssel megbízott kollégái megkezdhetik munkájukat a rendőrség megtisztításának érdekében. A parancsok feljogosítják a belső ellenőrzéssel megbízott kollégáit, hogy részt vegyenek bármely rendőri parancsnoki eligazításon, s bármely, állampolgárokat érintő rendőri intézkedést megvizsgálhassanak akár a helyszínen is.

A rendőri belső ellenőrökkel már péntektől találkozhatnak a szolgálatban lévő rendőrök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?