Erzsébet
1 °C
4 °C

Felderítő robotrepülőgépeket vásárol a HM

2008.09.01. 07:00
Az eredeti tervekhez képest jelentős késéssel ugyan, de talán még ebben az évben megvásárolhatja a honvédelmi tárca az afganisztáni magyar misszió ellátásához szükségesnek tartott pilóta nélküli felderítő repülőgépeket, írja a hétfői Népszabadság.

Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője a lapnak elmondta, hogy az év végéig beszerezhetik a pilóta nélküli robotrepülőgépeket.

A kis hatótávolságú, alapvetően felderítésre használható robotrepülők megvásárlását még 2006-ban kezdeményezték, ám a nyílt közbeszerzési eljárás sikertelennek bizonyult.

Így a tartományi újjáépítési csoport az eredeti elképzelésekhez képest legalább másfél év késéssel kaphatja meg az új technikát.

A jogszabályok lehetővé teszik, hogy a minisztérium haditechnikai eszközök vásárlásánál eltérjen a közbeszerzés általános szabályaitól, és most ezt teszik. A szaktárca két érvényes ajánlatot kapott, és a szállítót közülük választják majd ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?