Sára, Márió
2 °C
6 °C

Nagyvárosi roadshowra indul Gyurcsány

2004.11.04. 16:19
A kormányprogramot népszerűsítő roadshowra indul a közeljövőben Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök 23 millió forintos költségvetésből öt nagyvárosban tart nagyszabású lakossági fórumot. Batiz András kormányszóvivő közlése szerint helyszínenként 4,6 milliót költenek az eseményekre.
Még ebben a hónapban országjáró körútra indul Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kormányfő öt nagyvárosban, Pécsett, Szombathelyen, Szolnokon, Miskolcon és Nyíregyházán ismerteti nagygyűlésen a kormányprogramot. A miniszterelnöki roadshow, amelyben kizárólag szocialista vezetésű nagyvárosok szereplenek, a "lendületben az ország" mottóval indul majd.

Egyenesen intézhetik

Batiz András kormányszóvivő az Indexet arról tájékoztatta, hogy a huszonhárommilliós költségvetésű országjárás egy-egy rendezvénye 4,6 millió forintba kerül. Ebből fedezik a sportcsarnokok helyiségbérletét, a hang- és fénytechnikát, a színpadépítést, a technikai személyzetet, a szállítást és a szervezési feladatokat. A szóvivő elmondta, hogy a rendezvények olyan lakossági fórumok lesznek, amelyeken a megjelenő polgárok egyenesen a miniszterelnökhöz intézhetik kérdéseiket az országos jelentőségű ügyekkel kapcsolatban.

Szűkebb körben is

Az Index információi szerint a kormányzat szándéka az, hogy a miniszterelnök találkozzon a gazdaság és az állami apparátus különböző szereplőivel, vállalkozókkal, helyi politikusokkal, egészségügyben dolgozókkal. A roadshow keretében Gyurcsány személyesen próbálja majd elmagyarázni, "hogy miről szól kormány programja". Úgy tudjuk, hogy a mindenki számára nyilvános sportcsarnokos rendezvényeken túl az egyes városokban a miniszterelnök szűkebb körben, meghívásos beszélgetéseken is találkozik majd a helyiekkel.