Valér
-2 °C
0 °C

Rogán együttműködik a Tisztelet Társaságával

2007.05.22. 14:32
Ünnepélyesen átadta a Tisztelet Társaságának új, belvárosi irodáját Rogán Antal polgármester, illetve Schmuck Andor, a szervezet első elnöke. Az ünnepélyes szalagátvágás után a szervezet kitüntette Aradszky Lászlót, Juszt Lászlót és Rogán Antalt is.

Ünnepélyes szalagátvágással avatta fel a Tisztelet Társasága új belvárosi központját Schmuck Andor a szervezet első elnöke, illetve Rogán Antal Belváros-Lipótváros polgármestere. Az irodában kap helyet a szervezet Tisztelet vonala, ahol az időskorúak hívásait várják, de oktatásokat is terveznek tartani az előadóteremben.

Vas János a szponzor

A Tisztelet Társasága ugyanis megegyezett a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal, hogy felmérést készítenek azoknak az időskorúaknak a körében, akik valamilyen szociális szolgáltatást igénybe vesznek.

A Tisztelet Társasága együttműködési megállapodást kötött a belvárosi önkormányzattal is, sőt Rogán polgármestert áldozatos munkáját Tisztelet-díjjal tüntették ki. A helyiséget egyébként az önkormányzat használatba adta a szervezetnek, amelyért havi 110 ezer forintos közös költséget kell fizetniük, amit a bejelentés szerint Vas János, az MDF színeiben mandátumhoz jutott politikus áll.


Nézze meg képeinket!
"Az önkormányzati testület tavaly év végén határozott arról, hogy a két éve üresen álló ingatlanját használatba adja a Tisztelet Társaságának. (...) A döntéssel szeretném kifejezni minden idős ember számára, hogy nekem polgármesterként fontos az, hogy ők jól érezzék magukat a kerületben, és abban meg csak reménykedem, hogy ebből majd a 2010-es választáson szavazatok is lesznek" - mondta Rogán Antal, az V. kerület polgármestere.

Az ünnepélyes létesítményátadás után még ünnepélyesebb pillanat következett: Gosztonyi János a szervezet elnöke átadta a Tisztelet díjak odaítélését dokumentáló okleveleket, idén Aradszky László táncdalénekes, Juszt László tévés és Rogán Antal polgármester érdemelte ki az elismerést. Aradszky azzal, hogy több tucatnyi koncertet adott ingyen a Tisztelet Társasága kérésére, Jusztot az időskorúak ügyvédjének aposztrofálta az elnök, Rogán pedig sokat tett a nyugdíjasok kerületéért, ezzel vívta ki a zsűri szimpátiáját. A díjakat ugyanakkor hivatalosan egy októberi gálaműsoron adják át a sportarénában.

Nem érdekli Rogánt a TT MDF-es kötődése

Rogán Antal az Index érdeklődésére, miszerint nem zavarja-e, hogy az a szervezet, amellyel együttműködési megállapodást írt alá, korábban politikai viharokba került, mint a baloldalhoz köthető üzletemberek által pénzelt és az MDF burkolt támogatását is felvállaló szervezet, úgy reagált: nem ez érdekelte, hanem az, hogy kifejt-e érdemi tevékenységet a kerületben a szervezet. Rogán meggyőződött arról, hogy igen. Az együttműködési megállapodás alapján a Tisztelet Társasdága által szervezett ingyenes kulturális rendezvényeikre jelentkezők közül a belvárosi nyugdíjasoknak előnyt biztosít

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!