Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

A Fidesz számítógépeit félti a rendőrségtől

2006.02.14. 18:16
A Fidesz szerint a rendőrség segítségével akarja a párt kampányát ellehetetleníteni az MSZP. A Fidesz kampányfőnöke szerint semmi olyan anyaghoz nem jutottak hozzá a szocialista anyagok letöltésével, amivel bárkinek kárt okoztak volna.

A makói modellt kívánja az MSZP megvalósítani a nagypolitikában is, osztotta meg véleményét a nyilvánossággal Rogán Antal. A Fidesz kampányfőnöke felidézte, hogy egy szocialista polgármester feljelentése nyomán, sajtórendészeti vétség gyanújával indított eljárás keretében lefoglalták a makói fideszes kampányfőnök számítógépeit. (Rogánnak felvetettük, hogy nem a polgármester, hanem egy Fidesz-tag tett a belső háború részeként feljelentést, de a kampányfőnök szerint több feljelentés is született és a szóban forgó kiadvány nem fideszesekkel, hanem a szocialista polgármester viselt dolgaival foglalkozott.)

Lefoglalni a Fidesz gépeit

A politikus úgy gondolja, azért nyomoz a rendőrség a szocialista anyagok letöltése miatt, hogy lefoglalhassák a Fidesz szervereit és számítógépeit, ezzel ellehetetlenítve az ellenzéki párt választási kampányát. Közlése szerint Makón kívül a 2002-es önkormányzati kampányban is éltek hasonló módszerrel, hiszen a rendőrség lefoglalta a párt akkori kampánycégének gépeit. (Ekkoriban még a Happy End Kft-vel dolgoztatott a Fidesz, de Rogán Antal külön kérdésünkre sem nevezte meg a társaságot.)

Rogán a két napja, a kampányanyagok letöltése miatt kirobbant botrányról azt mondta, noha kollégái nem tették helyesen, hogy az interneten terjedő adatokat felhasználva letöltötték a szocialisták kreatív anyagait, úgy gondolja, csak olyasmit csináltak, ami az internet világában rendszeresen előfordul, és nem követettek el olyan vétséget, amivel bárkinek ártottak volna. A sajtótájékoztatón egyébként nem derült ki, hogy melyik az az internetes oldal, ahol meglelték a jelszót, viszont Rogán állította, több elektronikus levélben is megkapták a belépési kódokat.

Elvetett kampánytervek

Rogán idézte a Népszabadság szombati számát, amelyben a lap arról írt: A szocialista kampányanyagokat hét lakat alatt őrzik a Köztársaság téren, a Magyar Nemzet által megszellőztetett kampánytervet pedig már novemberben elvetették.

Rogán Antal azt állította, a szocialisták épp azzal vádolták meg őket, amit maguk is hónapok óta csinálnak, azaz letöltik az ellenzéki párt nyilvános és nem nyilvános oldalakon elérhető kreatív anyagait is. Rogán Antal arra hivatkozva, hogy a Fidesznek nincs titkolnivalója, a sajtótájékoztatón nyilvánosságra hozta annak az internetes oldalnak a címét, illetve az ahhoz tartozó felhasználónevet és jelszót, amelyről a Fidesz kampányanyagait, plakátjait lehet letölteni.

A címen, amit Rogán Antal reklámozott csak olyan fideszes kreatív anyagok találhatóak, amelyek már eddig is ismertek voltak. Az oldal címe: www.privatizacio.info/letoltes felhasználónév: fidesz, jelszó: 14havinyugdij.