Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Gyurcsányt tévesen hozták hírbe Grósz Károllyal

2005.10.24. 12:26
Elnézést kért Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől egy konkrét tárgyi tévedés miatt. Gyurcsány Ferenc rendezettnek tekinti az ügyet és méltánylandónak a lépést.

"A hét végén egy október 23-i ünnepségen tévesen hoztam hírbe Grósz Károllyal. Azóta alkalmam volt meggyőződni róla, hogy az ominózus 1988 novemberi Sportcsarnok-béli rendezvényen az Ön miniszterei, Kiss Péter és Csizmár Gábor jelen voltak, de Ön nem" - olvasható abban a levélben, amelyet Rogán Antal, a Fidesz kampányfőúnöke juttatott el Gyurcsány Ferenc kormányfőhöz hétfőn.

Rosszul emlékezett

Rogán Antal Szentgotthárdon tarott beszédében felidézte azt a 1988 novemberében a Budapest Sportcsarnokban tartott MSZMP-s nagyrendezvényt, ahol Grósz Károly "fehér terror veszélyéről" beszélt. "Az elnökségben ott foglalt helyet Kiss Péter, akkor a budapesti KISZ-szervezet vezetője, Csizmár Gábor, a Magyar Úttörő Szövetség főtitkára és Gyurcsány Ferenc, a KISZ KB titkára".

Rogán szerint azért voltak ott, mert ők is változtatni akartak, de nem valódi változást akartak, hanem az előttük járókat leváltani. Rogán Antal szerint voltak a baloldalon is, akik valódi változásokat sürgettek, ők ezt a rendezvényt erősen kritizálták.

"Meggyőződésem szerint a politikai kultúrához kiélezett választási küzdelemben is hozzátartozik a tisztesség, így - egyéb kritikai megjegyzéseim fenntartása mellett - a konkrét tárgyi tévedésért elnézését kérem." - olvasható Rogán hétfői levelében.

A Miniszterelnöki Hivatal sajtóosztályának közleménye szerint Rogán Antal levelével Gyurcsány Ferenc rendezettnek tekinti az ügyet és méltánylandónak a lépést.