Benedek
-4 °C
5 °C

Majdnem kitiltották Rogán Antalt a nyugdíjasházból

2005.09.30. 13:50
Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke mindenképpen elmegy találkozni a belvárosi, Vadász utcai nyugdíjasotthon lakóival, amit szerinte megtiltottak neki.

Rogán Antal saját bevallása szerint csak teázni és beszélgetni akar a belvárosi, Vadász utcai nyugdíjasotthon lakóival az idősek világnapján. A fideszes kampányigazgató szerint az erre az eseményre invitáló plakátot a nyugdíjasotthonban leszedték, a nevét kihúzták róla, majd módosítva visszarakták.

A belvárosi Fidesz frakcióvezetője azt is tudni vélte, hogy valakik letiltották az eseményt. Puskás András helyi fideszfrakció-vezető szerint az intézmény igazgatója "felsőbb utasításra" hivatkozva akarta megakadályozni a találkozót. Rogán Antal az Indexnek nyilatkozva úgy vélekedett: a betíltóknak az a baja az ő látogatásával, hogy nem annak a választókörzetnek a önkormányzati képvsielője.

Mindenképpen meg lesz tartva

A Fidesz sajtótájékoztatót is szervezett ez ügyben, és Puskás elmondta, hogy ha törik, ha szakad, akkor is elmennek a szombat délutánra meghirdetett programra.

A bejutással valószínűleg nem is lesz sok gondjuk. A nyugdíjasotthon vezetője az Indexnek ugyanis azt mondta, hogy senki nem tiltotta meg a rendezvényt, és tudomása szerint meg is tartják. Baginé Schwank Katalin félreértésnek nevezte a fideszesek reakcióját.

Azt mondta, hogy a 140 fős nyugdíjasotthonban minden programot, "juttatást" szívesen vesznek. Az öregek "lejönnek, meghallgatják és elfogyasztják" a csomagot - tette hozzá.

Rogán Antal az Indexnek elmondta, hogy "ha nem lesz belőle balhé, részéről rendben van a dolog".