Rókusfalvy felszámolást kezdeményez az MTV ellen

2002.09.05. 18:05
Egy bizonyos szint után már nem lehet belátással lenni, és arra várni, hogy az MTV-nél majd elrendeződnek a dolgok - jelentette ki Rókusfalvy Pál. A köztévé Hovatovább című, két éven át sugárzott vetélkedőjének producer-műsorvezetője szeptemberben felszámolási eljárást kezdeményez az MTV Rt. ellen, ha az továbbra sem fizeti ki cégének két éve halmozódó tartozásait. Rókusfalvy szerint a vezetőváltás ellenére sem érezhető változás a televízió gazdálkodásában. Az MTV sajtóreferense szerint igyekeznek mindenkinek fizetni, de nem tudható, hogy ki mikor kerül sorra.
Megelégelte az MTV vezetésének ígéreteit az m1 több műsorát készítő Rókusfalvy Pál. A producer-műsorvezető cégénél két éve gyűlnek a közszolgálati televízió tartozásai.

Negyven millió hitelbe

Philip listája
Az Index információi szerint Rókusfalvy Pál nem volt jelen az Orbán Viktor részvételével zajlott múlt heti demonstráción. Philip, az MTV székházánál tartott polgári körös megmozdulás moderátora a díszvendégek között említette a műsorvezetőt is, ám úgy tudjuk, hogy Rókusfalvy nem kapott felkérést a részvételre, és nem is ment el a rendezvényre.
Rókusfalvy az Indexnek elmondta, hogy az MTV Rt. a már műsorba került produkciókért eddig mintegy 40 millió forinttal és kamataival maradt adósa. A köztévé még mindig nem fizetette ki a nyolc hónapja befejeződött Hovatovább vetélkedő több részének költségét. A két évig sugárzott, saját fejlesztésű játéban az ISM szponzorálta a résztvevők adásonként egymilliós nyereményét, a készítők azonban pénz nélkül maradtak. Szintén a műsorvezető cége, a Roxer Produkció hitelezte meg a már több részt megért "Akik nélkül unalmasabb lenne a világ" című sorozatot.

Bud Spencer parkoló pályán

Rókusfalvy elmondta, hogy az őszre már előkészítették a sorozat folytatását Bud Spencerrel, Mr. Beannal, és Ibrahim Rugovával, ám a reménytelen pénzügyi helyzet miatt nem kíván több pénzt ölni az MTV műsoraiba. Hozzátette: jogi úton még egyszer figyelmeztetni kívánja a köztévé vezetését, és ha továbbra sem kezdik meg a szerződésekben előírt összegek folyósítását, akkor szeptember közepén felszámolási eljárást kezdeményez az MTV Rt. ellen. Rókusfalvy szerint az előző ciklusban ismert volt, hogy egyes cégek az MTV közismerten rossz helyzete ellenére is azonnal pénzükhöz jutottak, ám ezen az új vezetés sem tudott változtatni, és mint vállalkozó egy bizonyos szint után kérések ellenére sem lehet már belátással.

Mindenki várjon

Az MTV sajtóreferense kérdésünkre elmondta, hogy a csatorna vezetéséhez még nem érkezett hivatalos megkeresés Rókusfalvy cégétől, ezért egyelőre nem foglalkoznak a bejelentéssel. Csorba Mária hozzátette, hogy az MTV minden szerződő felének megpróbál fizetni, de hogy ki mikor kerülhet sorra, az nem tudható. A sajtóreferens szerint arról nincs adat, hogy mekkora adósságállományt kell törlesztenie a köztévének.

Felszámolási eljárás
A csődtörvény 1. §-ának (3) bekezdése definiálja a felszámolási eljárás fogalmát. Ennek értelmében a felszámolási eljárás olyan eljárás, amelynek célja, hogy a fizetésképtelen adós jogutód nélküli megszüntetése során a hitelezők a csődtörvényben meghatározott módon kielégítést nyerjenek. Lényegében tehát a fizetésképtelen adós vagyonát értékesítik, és az így befolyt pénzből kielégítik az adós hitelezőit. A cég szerződéses kapcsolatainak a rendezése, a vagyon értékesítése a bíróság által kijelölt felszámoló feladata. Az eljárás végén a bíróság dönt a gazdálkodó szervezet jogutód nélküli megszüntetéséről.


  • Tippek
  • Lakáshitel