Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Viperákkal felszerelt román férfiak õrizetben

2006.09.27. 17:07
A rendõrség viperákkal, tõrökkel, elektromos sokkolókkal felszerelt román állampolgárokat állított elõ, és vizsgálja, hogy a két férfinak volt-e köze a zavargásokhoz. Az Index információi szerint a titkosszolgálat külföldi ügynökök destabilizációs szándékú akcióiról szerzett információkat tartalmazó jelentést mutatott a Fidesznek, amit az ellenzéki párt vezetõi is hihetõnek tartottak.

Hét viperát, egy elektromos sokkolót, valamint négy, 8 centiméteres pengehosszúságot meghaladó kést találtak a rendõrök két román férfinál.

Összefüggéseket keresnek

A külföldi állampolgárokat kedden õrizetbe vették õrizetbe, és a nyomozók lefoglalták a náluk talált harci eszközöket. A rendõrség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy két férfival szemben a BRFK XIII. Kerületi Rendõrkapitányság folytatja le a szabálysértési eljárást, de a Nemzeti Nyomozó Iroda további ellenõrzéseket végez, hogy meg lehessen állapítani, összefüggésbe hozhatók-e az elmúlt napok rendzavarásaival.

Destabilizációra figyelmeztettek

Az Index információi szerint a Fidesz éppen külföldi ügynökök magyarországi zavarkeltési célú fellépésérõl kapott hírek alapján mondta le a múlt szombatra tervezett tömegdemonstrációját. Úgy tudjuk, Szilvásy György, a titkosszolgálatokat felügyelõ kancellária miniszter, a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetõjével együtt tájékoztatta a szolgálat információiról az ellenzéki párt vezetõit, köztük Kövér László, ex-titokminisztert a magyar politikai élet destabilizációját célzó akciók veszélyére. A Fidesz vezetõi, majd a Gyurcsány Ferenc által összehívott csonka ötpárti megbeszélés résztvevõi nem nyilatkoztak az NBH értesüléseirõl, de többek között Simicskó István, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke is megalapozottnak minõsítette az információkat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!