Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Miniszteri toborzás a romák között: Fegyverbe!

2003.02.24. 16:13
Fegyverbemutatóval, kutyás kábítószer-kereséssel akarják felkelteni a pécsi roma gimnázium végzőseinek érdeklődését a fegyveres testületek miniszterei. Lamperth Mónika belügy- és Juhász Ferenc honvédelmi miniszter kedden személyesen toboroz a Gandhi Gimnáziumban. Horváth Aladár, az iskolát irányító közalapítvány elnöke szerint viszont a cigány fiatalokhoz többek között Csehák Juditnak is le kellene látogatnia, mert az orvosi hivatásnak is szüksége lenne propagálásra.
Rendőrök, honvédek, határőrök és katasztrófavédelmi dolgozók soraiba várja a kormány az érettségizett romákat.

Jöjjenek rendőrnek!

Két miniszter személyesen látogat kedden Pécsre, hogy az ország egyetlen cigány középiskolájában csináljon kedvet a diákoknak a Belügyminisztériumhoz és a honvédelmi tárcához tartozó foglalkozásokhoz. Az Index információi szerint Lamperth Mónika kezdeményezésére szervezték meg az egész napos toborozást a Gandhi Gimnáziumban. Az Országos Rendőr Főkapitányság már többször tett kísérletet a romák számának növelésére a rendőrség állományába, de ezek a próbálkozások nem jártak átütő sikerrel. A BM vezetője most kollégájával, Juhász Ferenccel együtt vesz részt a szakmai bemutatókon. Kerékgyártó Edina, a Gandhi igazgatóhelyettese elmondta, hogy a katonák többek között vegyvédelmi és fegyverbemutatót tartanak, a rendőrség bűnügyi tájékoztatót, és kutyás kábítószer-keresés szervezett a fiataloknak.

Menjenek pedagógusnak!

Horváth Aladár, a Gandhi Közalapítvány elnöke a hétvégi roma kisebbségi választás közelsége miatt nem vesz részt az eseményen. Horváth, aki a Farkas Flórián vezette Lungo Drommal szemben álló Demokratikus Roma Koalíció egyik vezetője, azért marad távol a miniszteri látogatástól, hogy az ne minősüljön korteskedésnek. Horváth egyébként csak részben ért egyet a miniszteri toborzással, mert szerinte a roma fiatalok vállalkozó kedvét más értelmiségi szakmákiránt is növelni kellene. A közalapítvány elnöke szerint nem csak rendőrnek, honvédnek, vagy tűzoltónak alkalmasak az iskolában tanuló fiatalok, ezért Magyar Bálint oktatatási miniszternek, vagy Csehák Judit egészségügyi miniszternek is toboroznia kellene Pécsen.  • Eladnék
  • Hírek