Olivér
4 °C
8 °C

Vizsgálják az RTL Klub-közeli csatornákat

2003.09.10. 07:23
Az Országos Rádió és Televízió Testület vizsgálódik a hétfőn indult két új televíziós csatorna, az m+ és az f+ ügyében. A hatóság szerint felmerül a gyanúja annak, hogy az RTL Klub kijátszotta a médiahatósággal kötött szerződést. Az RTL Klub úgy véli, hogy a reklámidő értékesítését semmi sem tiltja.
A kábelszolgáltatókkal nem kötött még szerződést az a két új RTL Klub-közeli televíziós csatorna, mely hétfőn indult. Az ügyben az Országos Rádió és Televízió Testület folytat vizsgálatot. Mert felmerül a gyanú, hogy az RTL Klub kijátszotta-e a médiahatósággal kötött műsorszolgáltatási szerződését - értesült a Népszabadság. A vizsgálatra azért kerül sor, mert a csatorna az országos frekvencia elnyerésekor azt vállalta, hogy korlátozza magát, nem vesz részt további műsorszolgáltatásban.

Szeptember 15-től több kábelrendszeren is elérhető lesz a napi 24 órában elsősorban filmeket sugárzó f+, valamint a Minimax rajzfilmcsatornán este fél nyolctól családi, szórakoztató programokat kínáló m+. A műsorszolgáltató IKO Romania több szórakoztató műsort is vásárol az RTL Klubtól az m+-nak, mint például a Heti hetest, a Csííízt és a Gálvölgyi-showt. A nagy sikerű RTL-es teleregény, a Barátok közt ismétlése viszont az f+-on lesz látható.

Az RTL Klub programigazgatójának Népszabadságban megjelent nyilatkozatában visszautasítja, hogy a csatornák segítésével sértenék a korlátozást. Kolosi Péter úgy véli, hogy a reklámidő értékesítését semmi sem tiltja, összeférhetetlenség pedig sincs, mert az m+ és az f+ tulajdonosai nem ők.

A két tévét a magyarországi IKO Production Kft. romániai testvérvállalata működteti. Az IKO-nak és az RTL-nek közös tulajdonosa is van, ezért kezdett vizsgálódni a médiahatóság. A két új csatornát egyelőre nem láthatják a tévénézők, mivel még nincs megegyezés a műsorok terjesztéséről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?