Ilona
17 °C
33 °C

Vizsgálják az RTL Klub-közeli csatornákat

2003.09.10. 07:23
Az Országos Rádió és Televízió Testület vizsgálódik a hétfőn indult két új televíziós csatorna, az m+ és az f+ ügyében. A hatóság szerint felmerül a gyanúja annak, hogy az RTL Klub kijátszotta a médiahatósággal kötött szerződést. Az RTL Klub úgy véli, hogy a reklámidő értékesítését semmi sem tiltja.
A kábelszolgáltatókkal nem kötött még szerződést az a két új RTL Klub-közeli televíziós csatorna, mely hétfőn indult. Az ügyben az Országos Rádió és Televízió Testület folytat vizsgálatot. Mert felmerül a gyanú, hogy az RTL Klub kijátszotta-e a médiahatósággal kötött műsorszolgáltatási szerződését - értesült a Népszabadság. A vizsgálatra azért kerül sor, mert a csatorna az országos frekvencia elnyerésekor azt vállalta, hogy korlátozza magát, nem vesz részt további műsorszolgáltatásban.

Szeptember 15-től több kábelrendszeren is elérhető lesz a napi 24 órában elsősorban filmeket sugárzó f+, valamint a Minimax rajzfilmcsatornán este fél nyolctól családi, szórakoztató programokat kínáló m+. A műsorszolgáltató IKO Romania több szórakoztató műsort is vásárol az RTL Klubtól az m+-nak, mint például a Heti hetest, a Csííízt és a Gálvölgyi-showt. A nagy sikerű RTL-es teleregény, a Barátok közt ismétlése viszont az f+-on lesz látható.

Az RTL Klub programigazgatójának Népszabadságban megjelent nyilatkozatában visszautasítja, hogy a csatornák segítésével sértenék a korlátozást. Kolosi Péter úgy véli, hogy a reklámidő értékesítését semmi sem tiltja, összeférhetetlenség pedig sincs, mert az m+ és az f+ tulajdonosai nem ők.

A két tévét a magyarországi IKO Production Kft. romániai testvérvállalata működteti. Az IKO-nak és az RTL-nek közös tulajdonosa is van, ezért kezdett vizsgálódni a médiahatóság. A két új csatornát egyelőre nem láthatják a tévénézők, mivel még nincs megegyezés a műsorok terjesztéséről.