Szabolcs
20 °C
35 °C

Rudi Zoltán a Törzsasztalban

2004.03.17. 09:41
Rudi Zoltán, a köztévé frissen kinevezett elnöke lesz az Index Törzsasztalának vendége szerdán délután egy órától. Kérdezzen Ön is az MTV első emberétől!
A második elnöki pályázatát elkészítő Rudi Zoltán merész elképzelésekkel, nem kevesebb, mint négy tematikus csatorna elindításával képzeli a köztévé nem is olyan távoli jövőjét. Rudi külön csatornát szánna a nosztalgia műsoroknak, a sportnak, a kultúrának, illetve a híreknek. "Olyan tévét akarok, amely se nem populista, se nem elitista" - mondta bemutatkozó tájékoztatóján. Rudi tervei valóra váltása esetén a köztévé földi sugárzású adóját olyan műsorokkal szeretné felfuttatni, amely a kereskedelmi tévékkel szemben is állnák a versenyt.

Rudi Zoltán
Addig is az MTV normatív támogatásáért lobbizik, hogy ne a mindenkori kormányoktól függjék az MTV működése és tervezzhető legyen a köztévé gazdálkodása. Rudi nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a közszolgálati médiumok ne sugározhasson reklámot, egyelőre azonban azon dolgozik, hogy a reklámtortából a közszolgálati televíziónak több jusson. Az MTV ugyanis nézettségéhez képest, a reklámpiac alig egy százalékát uralja.

Az előző ciklus idején a köztévéből eltávolított tévés a kormányváltás után, mint az MTV hírigazgatója tért vissza az intézményhez. Kinevezése előtt végigjárta a televíziós ranglétrát: volt szerkesztő-riporter, belpolitikai stúdióvezető, a Híradó főszerkesztője, majd megválasztásáig hírigazgató, de ideiglenesen programigazgató is volt az intézménynél.

Rudi Zoltánt többször támadták 1999-es végkielégítése miatt. Az MTV és a pénzügyminisztérium közti megállapodás szerint az összeget a köztévének vissza kell fizetnie, ha a távozott munkatársat öt éven belül "visszafoglalkoztatják". Rudi visszatérte után törleszteni kezdte a juttatást, azt azonban személyes adatnak tekinti, hogy mekkora összeggel távozott az MTV-től és milyen ütemezéssel törleszt. Kérdezzen Ön is az MTV elnökétől!