Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Ittas vezetésen érték a volt szolnoki alpolgármestert

2008.07.16. 17:46
Ittas vezetésen érték és megbilincselve vitték vérvételre a rendőrök Szolnok egyik volt szocialista alpolgármesterét, jelenlegi önkormányzati képviselőt a megyeszékhelyen.

A rendőrség annyit közölt: egy 40 éves szolnoki férfi szenvedett balesetet szombat este a Véső úton. Autójával egy kanyarban kisodródott és sövénynek ütközött. Személyi sérülést nem okozott. A kiérkező rendőrök megmérték a férfi véralkoholszintjét és a szonda 0,91 ezreléket mutatott. A pozitív érték miatt előállították az ügyeletes orvoshoz vérvételre.

A szemtanúk elmondása szerint az ittas férfi Radócz Zoltán, a képviselő-testület pénzügyi bizottságának elnöke volt, akit megbilincselve vittek el a rendőrök. A rendőrség eleinte tagadta a kényszerítő eszköz használatát, majd módosította korábbi nyilatkozatát és elismerte a bilincselést. Mivel az ittas járművezetés vétsége 0,51 ezreléktől megalapozott, ezért a szolnoki honatyának felelnie kell emiatt. Mivel a baleset idején nem volt nála a jogosítványa, azt az első kihallgatásán vonják majd be tőle.

Radócz Zoltán jelenleg külföldön tartózkodik.