Auguszta
-3 °C
2 °C

Megszűnik a pénteki Sajtóklub

2001.11.17. 10:05
A Magyar ATV beszüntette a Sajtóklub pénteken című adást. Lovas István, a műsor házigazdája elmondta: azt az üzenetet kapta a televízió vezetőitől, hogy nem hagyhatja üresen a műsorban Bayer Zsolt székét, ezért úgy döntött ő sem szerepel többet az ATV-ben. A Sajtóklubot a választásokig egy-egy megyeszékhelyen tartják meg.
Az ügy előzménye, hogy az ATV vezetése nemrégiben úgy döntött, az ORTT panaszbizottságának döntéséig felfüggeszti Bayer Zsolt szereplését. A csatorna megengedhetetlennek tartja ugyanis a Sajtóklub című műsor múlt pénteki adásában elhangzott szélsőséges megnyilvánulásokat. Bayer az adásban, az ellenzéki - elsősorban szocialista politikusokat többek között "rohadt gyilkos gazembereknek", "mocsadék utolsó állatoknak" nevezte. Emiatt az MSZP az ORTT-hez fordult vizsgálatért.

A Sajtóklub házigazdája, Lovas István újságíró az MTI-hez pénteken eljuttatott nyilatkozatában közölte, úgy döntött, hogy szereplését megszünteti, és a választásokig Magyarország egy-egy megyeszékhelyén tartják meg a Sajtóklubot. Lovas István nyilatkozatában köszönetét fejezi ki az ATV vezérigazgatójának, hogy a "posztkommunista pártok és a média hatalmas nyomása ellenére lehetővé tette több hónapon át egy nem az MSZP-vel és az SZDSZ-szel rokonszenvező Sajtóklub működését az ÁTV-n, ahol a nézők a hét minden reggelén és esténként négy napon át az MSZP-vel és az SZDSZ-szel szimpatizáló műsorokat láthatnak."

Czikó Gábor, az ATV vezetője a Magyar Nemzetnek pénteken úgy nyilatkozott: ha Lovas úgy dönt, hogy semmilyen formában nem hajlandó folytatni a műsorát, akkor az ATV új, saját nemzeti-konzervatív értékeket hordozó műsort fog indítani.