Auguszta
-7 °C
0 °C

Újraindul a Lovas-féle sajtóklub

2002.09.20. 14:01
Október közepén újraindul a Magyar ATV-n megszüntetett, Lovas István nevével fémjelzett jobboldali sajtóklub - közölte egy csütörtöki fórumon Bayer Zsolt. A Magyar Nemzet kollumnistája nem közölte, melyik lesz az a tévécsatorna. A titkolózást azzal indokolta, hogy nem szeretné, ha a tévéhez kiszállna az APEH.
Október közepétől "eredeti felállásban" újraindul a Sajtóklub egy országos kereskedelmi tévécsatornán - jelentette be egy csütörtöki erzsébetvárosi választási fórumon Bayer Zsolt. A Magyar Nemzet publicistája azt még nem árulta el, melyik lesz az az adó, "nehogy véletlenül holnap kiszálljon hozzájuk az APEH".

Nem lesz babazsúr

Bayer Zsolt
Bayer azt üzente a másik oldalnak, hogy kár volt őket ennyire felbosszantani, mert "amit a Sajtóklubban másfél év alatt mondtunk a komcsikról és a Szadeszról, az babazsúr volt ahhoz képest, amit eztán fogunk közölni". A Duna tv korábbi kulturális igazgatója az Index érdeklődésére megerősítette a műsor felélesztését, de a csatornát nem közölte.

A Satelit cáfol

A szóba jöhető Satelit tv-nél nem erősítették meg, hogy ott jelentkezne a műsor, de sokat sejtetően megjegyezték: a csatorna jövőjét egy hét múlva megrendezendő sajtótájékoztatójukon ismertetik. Az utóbbi időben jobbára archív felvételeket sugárzó kereskedelmi adóról egyébként már korábban felmerült, hogy ők adnának megjelenési lehetőséget a Fidesz által gründolt Hírtévének.

Lovas politikai indokot gyanít

A Lovas István vezette Sajtóklub alig egy hónapja szünt meg az ATV-n, ahol azóta Debreczeni józsef próbálja bejáratni az utódműsort. A hivatalos indoklás szerint Lovasnak és csapatának a tévé vezetését ért bírálatok miatt kellett távoznia az adóról. Lovasék viszont politikai okokat sejtenek a döntés mögött, ennek ünnepelt sztárként adtak hangot a sajtószabadságért rendezett polgári körös tüntetésen. Lovasék múlt szombaton Ausztriában akartak élő Sajtóklubot szervezni, egyúttal politikai menekültnek nyilvánították magukat egy napra, ám az összejövetelre nem kértek engedélyt, így az osztrák rendőrség nem hagyta megtartani a programot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!