Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Bezárhat a Sándor-palota

2002.08.09. 13:41
Amennyiben nem kap újabb költségvetési támogatást a hónap végéig, bezárhat a közönség előtt egy hónapja megnyitott Sándor-palota. A 2,4 milliárdos induló támogatásból most még ki tudják fizetni az üzemeltetési költségeket, köztük a négy idegenvezető bérét is. A palota látogatása továbbra is ingyenes.
Augusztus végén bezárhat a közönség előtt alig egy hónapja megnyitott Sándor-palota. Szandavári Csabáné, az épüéletet üzemeltető Budai Várgondnokság Kht. műszaki vezetője szeint a számukra biztosított 2,4 milliárd forintnyi támogatás augusztus végéig fedezi a palota üzemeltetési költségeit, többek közöt a takarítási költségeket és az idegenvezetők bérét.

Nagy az érdeklődés

A palota jelenleg négy idegenvezetőt foglalkoztat, akik a hét három napján 10-18 óra között vezetnek fél óránként induló csoportokat. A nagy érdeklődésre való tekintettel sorszámozott belépőjegyeket adnak a július 16-án a közönség előtt is megnyitott felújított Sándor-palotánál. Az épület továbbra is ingyen látogatható - mondta el Szandavári az MTI-nek.

Olyan kicsi a terület, hogy a csoportok egymásba érnek - nyilatkozta hozátéve, hogy az épület több látogatót nem bír el. A Budai Várgondnokság Kht. illetékese úgy tudja, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal Sándor-palotába történo beköltözése novemberben esedékes, a szeptemberi beköltözés szerinte az előkészítés hiányában már nem lehetséges.