Olivér
5 °C
8 °C

Bezárhat a Sándor-palota

2002.08.09. 13:41
Amennyiben nem kap újabb költségvetési támogatást a hónap végéig, bezárhat a közönség előtt egy hónapja megnyitott Sándor-palota. A 2,4 milliárdos induló támogatásból most még ki tudják fizetni az üzemeltetési költségeket, köztük a négy idegenvezető bérét is. A palota látogatása továbbra is ingyenes.
Augusztus végén bezárhat a közönség előtt alig egy hónapja megnyitott Sándor-palota. Szandavári Csabáné, az épüéletet üzemeltető Budai Várgondnokság Kht. műszaki vezetője szeint a számukra biztosított 2,4 milliárd forintnyi támogatás augusztus végéig fedezi a palota üzemeltetési költségeit, többek közöt a takarítási költségeket és az idegenvezetők bérét.

Nagy az érdeklődés

A palota jelenleg négy idegenvezetőt foglalkoztat, akik a hét három napján 10-18 óra között vezetnek fél óránként induló csoportokat. A nagy érdeklődésre való tekintettel sorszámozott belépőjegyeket adnak a július 16-án a közönség előtt is megnyitott felújított Sándor-palotánál. Az épület továbbra is ingyen látogatható - mondta el Szandavári az MTI-nek.

Olyan kicsi a terület, hogy a csoportok egymásba érnek - nyilatkozta hozátéve, hogy az épület több látogatót nem bír el. A Budai Várgondnokság Kht. illetékese úgy tudja, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal Sándor-palotába történo beköltözése novemberben esedékes, a szeptemberi beköltözés szerinte az előkészítés hiányában már nem lehetséges.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?