Aliz
6 °C
14 °C

Elnöki rezidencia a Sándor-palotában?

2002.05.17. 14:36
Köztársasági elnöki rezidenciaként látná Ráday Mihály a Sándor-palotát. A városvédő a Fehér Házhoz hasonlóan megnyitná a palota déli, reprezentatív részét a látogatók előtt. Rádayt - Katona Tamás és Glatz Ferenc társaságában - Medgyessy Péter kérte fel, hogy tegyen javaslatot a Sándor-palota hasznosítására.
Továbbra sem dőlt el a várbeli Sándor-palota sorsa, Medgyessy Péter kijelölt miniszterelnök egy háromfős testületet kért fel, hogy tegyen javaslatot a palota hasznosítására - nyilatkozta Gál J. Zoltán a Krónikának. Medgyessy- aki korábban kijelentette: kormánya nem költözik be a Sándor-palotába - felkérésére Glatz Ferenc, az MTA volt elnöke, Katona Tamás, az I. kerület volt polgármestere és Ráday Mihály, a városvédelmi bizottság tagja tesz majd javaslatot.

Hármas funkció

Hármas funkciót szánok az épületnek - válaszolta az Index megkeresésére Ráday. A városvédő elképzelése szerint az épület a köztársasági elnök rezidenciájaként funkcionálna. Az újonnan kialakított, modern részek sajtótájékoztatók, szűkkörű megbeszélések lefolytatására lennének alkalmasak - mondta el Ráday

Reprezentatív nyilvánosság

Nem kell azonban attól tartani, hogy az épületet elzárják a látogatók elől. Ennek ellenkezőjét javasolom - nyilatkozta Ráday, aki a palota reprezentatív, déli szárnyát megnyitná a látogatók előtt "úgy, mint a Fehér Házat".

Múzeumnak alkalmatlan

Aki azt mondja, hogy múzeummá kellene alakítani a palotát, az nincs tisztábban azzal, hogy az épület erre a célra alkalmatlan - mondta Ráday. A mostani átalakítás után az épület közfunkció betöltésére vált alkalmassá, és ennek a célnak az elnöki rezidencia felel meg leginkább.

Gál a Krónikának nyilatkozva elmondta: Medgyessy Péter miniszterelnökként nem kíván az épületbe költözni, mert a több milliárd forintba kerülő fölújítás után a palota alkalmasabb a protokoll célokra, mint a munkára. Ezt a véleményét Ráday is megerősítette, a városvédő szerint is inkább reprezentatív célokra lehet hasznosítani az épületet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?