Pezsdülő hormonok

2007.09.14. 11:31
Nicolas Sarkozy meghívásával egy igazi célja volt a magyar vezetésnek, hogy beinduljon a kémia. Ezt miniszterelnökségi forrásokból tudjuk, így a mi célunk sem lehet más, minthogy minden elkapott pillantásról apró, de árulkodó gesztusról beszámoljunk.

A sármos Sarkó négy huszár felvezetésével a német ipar csúcsteljesítményén, egy Audin gördült be péntek délelőtt a Dísz térre. Elegáns kék öltönyében bíztatóan rámosolygott a gesztust szembepislantással viszonzó Sólyom László köztársasági elnökre.

A fotósok előtt már meg is érintették egymást, a francia finoman a magyar elnök vállára tette kezét, majd rámutatott egy csinos napszemüveges francia újságírónőre. A várban megjelent francia turisták lelkes tapssal buzdították a barátkozó államférfiakat. Sarkozy erre újból hátbaveregette magyar kollégáját, madj kiintegetett lelkes rajongóinak.

Sólyom ezután klasszikus módszerekhez nyúlt, az elnöki palota erkélyéről nyíló kilátással próbálta elbűvölni vendégét. Sarkozyt viszont láthatóan jobban érdekelte a csinos francia újságírónő, akit már az ünnepélyes fogadáson kiszúrt magának.

Úgy tűnik tehát, hogy elnökünknek nem sikerült meghódítania vendégét. Ez annyira nem is baj, hiszen az ifjú csábítóval Gyurcsány Ferenccel csak később találkozik. "Sarkozy az új Blair" - susogták egy nappal a látogatás előtt miniszterelnökségi forrásaink. Márpedig Gyurcsány és Blair között a kormányfő egyik bizalmasának a szavaival "valósággal pezsgett a levegő". Délután kiderül, hogy vajon a sármos francia szívét is meghódítja-e a horihorgas magyar.