Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Sárgák lesznek a nagykörúti hernyók

2003.12.04. 17:41
A BKV Rt. honlapján tartott közönségszavazáson a sárga tizenhárom változata közül a legtöbb szavazatot kapó "óriáshernyót" a budaiak, a nők, a negyvenöt felettiek és a főpolgármester kedveli leginkább.
Sárgák maradnak a nagykörúti villamosok 2005 után is a fővárosi polgárok interneten leadott szavazatai alapján - írja az MTI. A BKV Rt. honlapján kiválasztható tizenhárom, alapvetően sárga villamos közül a szavazók "harminchét százaléka a hagyományos színű villamost választotta' - mondta el sajtótájékoztatóján Demszky Gábor főpolgármester.

Nézegessen sárga és kevésbé sárga nagykörúti hernyókat
Az egy hétig tartó szavazáson 11892-en voksoltak. A 37 százaléknyi szavazó által támogatott sárga villamost a többi sárga villamossal szemben a budaiak, a nők és 45 év felettiek kedvelik, az ötven éves főpolgármester maga is erre szavazott. A pontos eredményekről a főpolgármesteri hivatal nem tudott bővebb felvilágosítást adni.

A főváros tavaly novemberben döntött 54 méter hosszú "óriáshernyók" beszerzéséről a 4-6-os villamos vonalára. A tendert a francia és kanadai vetélytársánál kétmilliárddal drágább ajánlatot tevő Siemens nyerte el. A Combino típusú szerelvényekkel Bázelben műszaki problémák adódtak, ám Demszky szerint a budapestre érkező típusok nem azonosak a több sorozatban gyártott Combinók Svájcba eladott változataival.