Ágnes
-1 °C
2 °C

Négyszázezer szavazólapot kellett kijavítani

2006.04.09. 10:25
Kézzel javított szavazólapokat adnak ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 579 szavazókörzetében. Az újra nyomtatásra nem volt idő.

Visszalépések miatt javított szavazólapot kap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 442 748 szavazásra jogosult állampolgár a régió 579 szavazókörében az országgyűlési választás vasárnapi első fordulójában, közölte a megyei önkormányzat főjegyzője, a területi választási iroda vezetője.

A megye 5-ös számú, baktalórántházi, illetve a 10-es számú, fehérgyarmati választókerületében egy-egy egyéni jelölt lépett vissza, ezért a nevüket a szavazólapon áthúzták, mivel újra nyomtatásra már nem volt lehetőség, mondta Borbély Károly, aki a kampánycsendre tekintettel az érintett jelöltek nevét és pártját nem közölhette.

A választás törvényességét felügyelő főjegyző elmondta, hogy az egyik egyéni visszalépés miatt változás történt a listás szavazólapon is, törölni kellett - hasonló módon áthúzással - az érintett párt nevét, mert egyre csökkent az egyéni jelöltjeinek száma, s emiatt nem állíthatott pártlistát a szavazásra.