Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Schiffer mehet Hunvald helyére a parlamentben

2006.10.17. 17:31
Schiffer János, Havas Szófia és Élő Norbert pályázik országgyűlési képviselői mandátumra, miután Hunvald György nem kíván parlamenti képviselő lenni.

Schiffer János a legesélyesebb arra, hogy a mandátumáról lemondott Hunvald György helyén országgyűlési képviselő legyen, tudta meg az MTI kedden fővárosi szocialista politikusoktól.

Molnár Gyula, a párt budapesti elnöke erről annyit mondott, hogy az MSZP budapesti párttanácsa szerdán dönt a mandátum sorsáról.

A képviselői posztra pályázik Havas Szófia és Élő Norbert is, akik korábban már mindketten tevékenykedtek a parlamentben.

Schiffer János szeptember végéig 12 éven át az oktatási-kulturális ügyekkel foglalkozó főpolgármester-helyettesként, korábban egyidejűleg országgyűlési képviselőként is dolgozott.

Schiffer János utóda, a főpolgármester-helyettesi poszton várhatóan Gy. Németh Erzsébet lesz, aki eddig az MSZP fővárosi frakcióvezetője volt.

Hunvald György még szeptember első napjaiban nyújtotta be pártjának a hónap utolsó napjától érvényes lemondását országgyűlési mandátumáról. A politikus, akit ismét a VII. kerület polgármesterének választottak, a jövőben a városrészben és fővárosi képviselőként kíván aktívan politizálni.

Az MTI úgy tudja, hogy Hunvald György egyike azon szocialista politikusoknak, aki 2010-ben a párt főpolgármester-jelöltjeként kíván indulni.

Schiffer Jánosnak jelenleg nincs funkciója sem az MSZP-ben, sem a fővárosi önkormányzatban. Havas Szófia fővárosi, Élő Norbert pedig XII. kerületi képviselő.