Valér
2 °C
8 °C

Egymást ruházzák a pártok

2004.05.06. 15:47
Schmitt Pál válogatottmezt ajándékoz a parlamenti pártok rivális listavezetőinek, a Fiatal Baloldal-Ifjú Szocialisták pedig narancssárga pólóval próbáltak kedveskedni a Fidesz listavezetőjének. Schmitt szerint a felzúdulást kiváltó kampányfotó elkészítéséhez nem kellett a MOB-tól engedélyét kérnie.
Egy-egy válogatottmezt ajándékoz vetélytársainak Schmitt Pál. A Fidesz alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, hogy "sokan kivetnivalót találtak abban, hogy én mint a magyar válogatott tagja és többszörös olimpiai és világbajnok a gyerekekkel a fotózás során egy válogatott mezt viseltem, ezért úgy gondoltam, talán a legjobban teszem, ha politikai vetélytársaimnak, több lista vezetőjének is küldök melegítőket". Schmitt felidézte, hogy tanúja volt annak, amikor Dávid Ibolya átúszta a Balatont, Kovács László teniszezett, Demszky Gábor pedig lovagolt.

Az EP-listavezető arra a felvetésre, hogy az SZDSZ levelet intézett a Magyar Olimpiai Bizottsághoz, amelyben kifogásolták a melegítős kampányt, leszögezte, nem tud, de nem is akar kibújni a bőréből. "Büszke vagyok sportteljesítményeimre és büszkén viselem a válogatott mezt, akkor is, ha kampányfotózás van, de akkor is, amikor nincs" - mondta. Schmitt nem ért egyet azzal sem, hogy a fényképezkedéshez a MOB engedélyére lett volna szüksége, hiszen az olimpiai ötkarika nem szerepel a melegítőn, csupán a koronás címer és a nemzeti trikolór van rajta.

A melegítős sajtótájékoztatóval egy időben a Fiatal Baloldal-Ifjú Szocialisták aktivistái egy narancssárga rövidújjú pólót akartak átadni a Fidesz-listavezetőjének, de a küldöttség csupán a bejjáratig jutott, ahol Szíjjártó Péter vette át az ajándékot.

Schmitt a tájékoztatón beszámolt arról is, hogy május 9-én lesz a Fidesz kampánynyitánya a Városligetben, ahová jó idő esetén több tízezer embert várnak.