Judit
2 °C
7 °C

Nyilvánosság elé lépett Schmidt Mária titkos társasága

2007.05.17. 17:41
A XXI. Századi Intézetben volt az első nyilvános találkozója annak a Schmidt Mária által fémjelzett értelmiségi körnek, amelynek szerveződése korábban komoly hullámokat vetett a Fidesz vezetői körében.

Januárban a Magyar Nemzet egy álnéven írt cikkben szellőztette meg, hogy Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója jobboldali nagytőkések támogatásával állítólag egy alternatív jobboldali párt építésébe kezdett, amely Orbánnak is konkurenciát jelenthet.

Mint később kiderült, valóban voltak zárt jellegű értelmiségi találkozók, de Orbán-ellenes pártszerveződés ebből nem alakult ki.

A társaság csütörtöki rendezvényén a XXI. Századi Intézetben előadást tartott Lánczi András konzervatív filozófus, Hamecz István az OTP Alapkezelő Zrt. igazgatója, Keserü Katalin a Műcsarnok korábbi igazgatója és Gazsó Tibor szociológus. A számos újságíró és a mintegy húsz fős hallgatóság szabályos kiselőadásokat hallgathatott a felkért előadóktól. Lánczi például a Fidesz identitásáról értekezett, Hamecz pedig azt taglalta, hogy milyen paraméterek alapján ismerhető fel a konzervatív gazdaságpolitika.

A nézők soraiban a Fidesz ismertebb tagjai közül Áder János és Martonyi János volt látható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?