Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Belülről támadják Schmitt Pált

2006.07.12. 07:25
A Magyar Olimpiai Bizottság néhány tagja aláírásgyűjtést kezdeményez annak érdekében, hogy ne lehessen vezetőségi tag az, aki politikai tisztséget tölt be. Schmitt Pál, a szervezet elnöke már kikérte két alkotmányjogász véleményét. Az Alkotmány tiltja a politikai szerepvállalás miatti diszkriminációt.

A Magyar Olimpiai Bizottság néhány tagja aláírásokat gyűjt Schmitt Pál, a szervezet elnöke ellen - írja a Magyar Hírlap. A tagok azt szeretnék elérni, hogy módosítsák a szervezet alapszabályát, és a jövőben ne lehessen elnök vagy főtitkár az, aki vezető pártpolitikai tisztséget tölt be.

Az alapszabály módosításához rendkívüli közgyűlést kell tartani, ennek összehívását a tagok egyharmada írásban kérheti. A MOB pénteken ülésezik legközelebb, és bár a napirendi pontok között nem szerepel a rendkívüli közgyűlés összehívása, valószínűleg erről is tárgyalnak majd - írja a lap.

Az olimpiai charta és az alkotmány egyébként tiltja a politikai szerepvállalás miatti diszkriminációt. Úgy tudni, Schmitt Pál már kikérte két alkotmányjogász véleményét, amit minden MOB-tagnak elküldött.