Ágnes
-5 °C
2 °C

Belülről támadják Schmitt Pált

2006.07.12. 07:25
A Magyar Olimpiai Bizottság néhány tagja aláírásgyűjtést kezdeményez annak érdekében, hogy ne lehessen vezetőségi tag az, aki politikai tisztséget tölt be. Schmitt Pál, a szervezet elnöke már kikérte két alkotmányjogász véleményét. Az Alkotmány tiltja a politikai szerepvállalás miatti diszkriminációt.

A Magyar Olimpiai Bizottság néhány tagja aláírásokat gyűjt Schmitt Pál, a szervezet elnöke ellen - írja a Magyar Hírlap. A tagok azt szeretnék elérni, hogy módosítsák a szervezet alapszabályát, és a jövőben ne lehessen elnök vagy főtitkár az, aki vezető pártpolitikai tisztséget tölt be.

Az alapszabály módosításához rendkívüli közgyűlést kell tartani, ennek összehívását a tagok egyharmada írásban kérheti. A MOB pénteken ülésezik legközelebb, és bár a napirendi pontok között nem szerepel a rendkívüli közgyűlés összehívása, valószínűleg erről is tárgyalnak majd - írja a lap.

Az olimpiai charta és az alkotmány egyébként tiltja a politikai szerepvállalás miatti diszkriminációt. Úgy tudni, Schmitt Pál már kikérte két alkotmányjogász véleményét, amit minden MOB-tagnak elküldött.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!