Szilárda
-4 °C
3 °C

Fidesz-alkalmazott is szerepelt Schmitt plakátján

2002.11.25. 15:11
Mások mellett a Fidesz Demokrácia Központjának alkalmazottja js szerepelt Schmitt Pál, a parlamenti ellenzék által támogatott főpolgármester-jelölt választási plakátján. Für Ágnes korábban az Országimázs Központ munkatársa volt. Schmitt sajtófőnöke szerint nem vizsgálták az önkéntes segítők pártkötődéseit.
Schmitt Pál, a parlamenti ellenzék által támogatott független főpolgármester-jelölt a "Itt egy Schmitt kell" szlogenű plakátján jellemzően az aspiráns rokonai, ismerősei szerepeltek: így látható volt a plakáton Schmitt felesége, egy MOB-alkalmazott, de a volt jelölt egy idősebb barátja is. Az Index úgy tudja, hogy a Miniszterelnöki Hivatal azóta megszüntetett Országimázs Központjának korábbi munkatársa Für Ágnes is szerepelt a plakáton, aki a kormányváltást követően a Fidesz Demokrácia Központjában helyezkedett el.

Később derült ki

Kiss Antal, Schmitt sajtófőnöke megkeresésünkre megerősítette az Index információját, ám leszögezte, hogy nem vizsgálták az önkéntes segítők pártkötődéseit. Kiss szerint Für Ágnes maga jelentkezett a jelölt kampányirodáján, hogy szívesen segédkezne a korteskedésben, és abban maradtak, hogy a kampányplakáton szerepel majd a fideszes munkatárs. Kiss Antal állította: arról csak később szereztek tudomást, hogy Für a Fidesznél dolgozik, és előző munkahelye pedig az Országimázs Központ volt.

Hangsúlyozottan független

Mint emlékezetes, Schmitt Pál a jobboldali pártok támogatásával indult a főpolgármesteri címért, ám az önkormányzati választások közeledtével egyre inkább függetlenségét hangsúlyozta. A kampányra költött százmilliós keretről a volt jelölt és csapata végig azt állította, hogy az a támogatók adományaiból jött össze. Mint arról az Index elsőként beszámolt, a formailag független Schmitt mellett azonban a Fidesz folyamtosan kampányolt. A televiziókban leadott tizenegy reklámspot közül ötöt hivatalosan is pártkasszából fizettek. Cikkünket követően Schmitt felkérte a pártokat, hogy állítsák le ezen kampányfilmek sugárzását annak érdekében, hogy a választók ne vonhassák kétségbe függetlenségét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!