Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Narancssárga helyett fehéret ajánl a Fidesz

2006.09.22. 17:36
A Fidesz elnökség megtiltotta a párt szervezeteinek, hogy direktben támogassanak szombaton fővárosba demonstrálni igyekvő pártszimpatizánsokat. Schmitt Pál alelnök viszont péntek délután fehér ruhadarabok viselését javasolta azoknak, akik tüntetni akarnak.

Az Index információi szerint a pénteken ülésező Fidesz-vezetés jelezte a vidéki szervezeteknek, hivatalosan senki se szervezzen budapesti demonstrációs utakat párttagoknak és a szimpatizánsoknak, miután a párt már csütörtökön lemondta a szombati nagygyűlést.

Hivatalosan nem jöhetnek

A hivatalos tiltás ellenére a pártközpontban igyekeznek információkat szerezni arról is, hogy saját gépkocsival, vonaton vagy buszon hányan indulnak majd a hétvégére a fővárosba, ahol a Fidesz-demonstráció elmaradása ellenére várhatóan lesznek megmozdulások.

Fehérre váltanak

A párt alelnöke az elnökségi ülést követően tartott sajtótájékoztatóján viszont új ruhaviseletet javasolt a tiltakozóknak. A párt narancssárga színe helyett Schmitt Pál fehér szalag kitűzésére, fehér ruhadarabok viselésére buzdított a Fidesz nevében. Schmitt azt állította: a hazugság és az erőszak elleni tiltakozást fejezi ki a fehér, ami "a béke, a tisztaság és az igazság színe". Schmitt a sajtótájékoztatón magára is kitűzött egy fehér szalagot, és azt javasolta, hogy a tiltakozók követve példáját, viseljenek fehér inget, blúzt vagy pólót, a fiatalok hordjanak fehér karkötőt.