Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Narancssárga helyett fehéret ajánl a Fidesz

2006.09.22. 17:36
A Fidesz elnökség megtiltotta a párt szervezeteinek, hogy direktben támogassanak szombaton fővárosba demonstrálni igyekvő pártszimpatizánsokat. Schmitt Pál alelnök viszont péntek délután fehér ruhadarabok viselését javasolta azoknak, akik tüntetni akarnak.

Az Index információi szerint a pénteken ülésező Fidesz-vezetés jelezte a vidéki szervezeteknek, hivatalosan senki se szervezzen budapesti demonstrációs utakat párttagoknak és a szimpatizánsoknak, miután a párt már csütörtökön lemondta a szombati nagygyűlést.

Hivatalosan nem jöhetnek

A hivatalos tiltás ellenére a pártközpontban igyekeznek információkat szerezni arról is, hogy saját gépkocsival, vonaton vagy buszon hányan indulnak majd a hétvégére a fővárosba, ahol a Fidesz-demonstráció elmaradása ellenére várhatóan lesznek megmozdulások.

Fehérre váltanak

A párt alelnöke az elnökségi ülést követően tartott sajtótájékoztatóján viszont új ruhaviseletet javasolt a tiltakozóknak. A párt narancssárga színe helyett Schmitt Pál fehér szalag kitűzésére, fehér ruhadarabok viselésére buzdított a Fidesz nevében. Schmitt azt állította: a hazugság és az erőszak elleni tiltakozást fejezi ki a fehér, ami "a béke, a tisztaság és az igazság színe". Schmitt a sajtótájékoztatón magára is kitűzött egy fehér szalagot, és azt javasolta, hogy a tiltakozók követve példáját, viseljenek fehér inget, blúzt vagy pólót, a fiatalok hordjanak fehér karkötőt.