József, Bánk
-6 °C
0 °C

Schmuck: Nem az őskommunistákkal van baj, hanem a régi gondolatokkal II.

2001.06.08. 15:39
Politikussá kizárásom óta váltam. Mert ha igaz az a tétel, hogy az általunk megfogalmazott gondolatok pozitívan vagy negatívan befolyásolják a választókat, s ezért valakit ki kell zárni, akkor az lett légyen bárki, akit kizártak, tuti, hogy politikaformáló, azaz nagyképűen hangzik, de politikus.

(Kamikaze): - Mennyit fizetett neked a Viktor? Ha egy kis gerinc lett volna benned, akkor nem a választások előtt egy évvel jelenteted meg a könyvet. Ezzel nem a pártod érdekét szolgáltad. Muszáj a Fidesz egyetlen lehetséges kihívóját ilyen helyzetbe hozni? Ezek szerint ugyanis te a Fideszt segíted a győzelembe.

- Azt javaslom, olvassa el a könyvet, s utána nem fog ilyen butaságokat kérdezni.

(Husky):- Nem szégyelled magadat? Mintha csak a kisgazda párttól tanultad volna az egészet. Már hamarabb kellett volna kizárni téged. Sajnos, nagyon sokat ártottál a pártnak. Igaz, hogy kis pont voltál már a végén, de azért még mindig elég nagy, hogy a közvélemény miattad negatívan ítélje meg a szocialista pártot. Remélem, soha nem vesznek vissza !!!

- Szerintem is szégyellni kellene magát annak a pártvezetésnek, aki a kisgazdapárt módszerét felhasználva, tőle tanulva kizárja azt, akinek önálló véleménye van. Tudja, a remény hal meg utoljára.

(mindentbele): - Tisztelt Schmuck úr! Komolyan érdekelne, miért nem korábban jelentette meg könyvét, amikor meg volt esély a megtisztulásra? Miért nem gyűjt a párton belül szövetségeseket, és velük együtt lép fel a párt megtisztulásáért. Miért kivülről és egyedül? Ne mondja, hogy nem egyedül, mert ott a Csinti, mert ő egy nulla ilyen szempontból. Továbbra is alkalmazotti státusban marad kizárása ellenére Csintinél, mint szakértő? Egyáltalán miben szakért ön, hiszen meg egy nyamvadt diplomája sincs?

- Szerintem az esély még mindig megvan. A szövetségeseink "egyszerű párttagok", önkormányzati képviselők, nem pedig a top-vezetés. De nem nekem van szükségem szövetségesekre, hanem az általunk megfogalmazott gondolatoknak támogatókra. Továbbra is a "Csinti" munkáját segítem, s úgy néz ki, hogy a munkámra még szükség van. Nem kívánok másik pártot létrehozni.

(Wyw): - "Ahol a tisztesség véget ér, ott kezdődik a politika!" Ön politikusnak tartja magát? A nagy leleplezés ígérete mennyit hoz példányszámban az ön számítása szerint?
Ki írta a könyvet? Ha olyan sok leleplezni valóról tud, miért nem fordul a rendőrséghez? Akkor megszűnne a zsarolási lehetőség az ön kezében? Ha meg nem büntetendő cselekményekről van szó, kinek mi köze van hozzá, hogy a párton belül ki, kivel, hogyan "etikátlankodott"!!!

- Politikussá kizárásom óta váltam. Mert ha igaz az a tétel, hogy az általunk megfogalmazott gondolatok pozitívan vagy negatívan befolyásolják a választókat, s ezért valakit ki kell zárni, akkor az lett légyen bárki, akit kizártak, tuti, hogy politikaformáló, azaz nagyképűen hangzik, de politikus. Bízom benne, hogy a könyvből összegyűlik annyi szerzői jogdíj, hogy tudok venni egy inkubátort, és egy tragikus hirtelenséggel elhunyt szocialista családjának jobb életkörülményeket tudok biztosítani.

(Ibrasi): - Azt gondolom, ha ezek az ásatag exkommunisták eltűnnének, az több szavazatot hozna a Maszopnak, mint amennyit vinne (mennyit veszített pl. azzal, hogy Horn háttérbe szorult?). Én magamat abszolúte baloldalinak tartom, és erre abból jöttem rá, hogy a nyugat-európai politikában mindenhol a balos politikusok a szimpatikusabbak (Blair Schroder stb.), és kiráz a hideg a Kohl-Mitterand tekintélyelvű gőgjéből táplálkozó és a Berlusconi-, Haider-féle szimpla köztörvényes bűnözőkből álló jobboldaltól. Viszont addig, amíg az utolsó pártapparatcsik nem tűnik el a Maszopból, én a Fideszre fogok szavazni.

- Ne szavazzon a Fideszre, higgyen abban: a Medgyessy Péter vezetésével egy jobb kormány jön létre.

(K E): - Kedves Elvtárs Schmuck Andor ! Bevallom, hogy én nem különösebben szimpatizálok a maga fajtájával, de azért remélem, hogy válaszol az alábbi kédéseimre: Baloldali körökből úgy hírlik, hogy nincs is semmi abban a bizonyos leleplező könyvben, sőt eddig a könyv sem létezett. Mi erről a véleménye ? Milyen valós sérelem érte önt, hogy népiesen szólva "a saját volt fészkébe sz@rik" ? Egyébként arra biztatom, hogy csak tegye!

- Az emberi butaság halhatatlan. Ha nincs könyv, akkor nem tudom, mit dedikálok ma. Általában WC-ben szoktam sz@rni, nem pedig a fészekbe. Tessék elolvasni a könyvet, s utána nem kérdez ilyen butaságokat.

(vakkan): - Megkérdezhetem, mennyit kaptál az első alkalommal azért hogy ne jelentesd meg a könyvedet? S ez alkalommal mik maradtak ki belőle? Lesz-e folytatása? S amiben - el kell ismerni - tényleg profi vagy: Milyen érzés mindig újabb szoci sejtszervezetben a LEGMÉLYÉRŐL feltüremkedni? További sok kitartást, erőt és (test)súlyos sikert a baloldalt bomlasztó tevékenységedhez !!!

- Egy ígéretet kaptam, hogy párton belül tisztázni tudjuk a könyv tartalmát. A könyvből az maradt ki, ami a második csapásban lesz benne. Nem hiszem, hogy a baloldalt bomlasztaná, legfeljebb nem vagyok hajlandó mást mondani, mint amit gondolok.

(Youwine): - Schmuck úr! Csak pár rövid kérdés: Ön baloldalinak tartja magát? Ha nem, mit keres az MSZP-ben? Ha igen, miért járatja le folyamatosan saját magát és ezen keresztül a baloldalt? Miért rombolja a jelenlegi "orbánzás" leváltásának az esélyét szűnni nem akaró jelleggel?

- Igen. Nem hiszem, hogy lejáratnám a baloldalt, legfeljebb egy-két olyan őskövületet, aki nem képes átlátni, hogy változtatni kell.

(Winter2000): - Tisztelt Schmuck Andor! Nem tisztem minősíteni az ön magatartását a szocialista pártból történt eltávolítása után. Azonban egy megromlott házasság után kirúgott férj előtt is két út van. Csendben elfogadja a hölgy döntését, és megpróbál új életet kezdeni, vagy fűnek-fának beszél a hölgy ügyes-bajos dolgairól. Mert ügyei mindenkinek vannak ugye. Önnek is, Kovács Lászlónak is, nekem is. Mi motiválja most önt? Valószínűleg a bosszú, mert ugyebár arra nemigen számíthat, hogy az "öreg hölgy" visszafogadja önt. Miért nem néz inkább vissza, és köszöni meg az eddigi életét ennek a pártnak? Kérdés: Átérzi ön, hogy mit is kapott ettől a párttól? Felelősen fel tudja ezt dolgozni, és képes lesz békességben elválni? A kérdező

- Valószínűleg elkerülte a figyelmét, hogy már rég nyomdában volt a könyv, amikor kizártak. A példáját nem tudom a pártra átültetni, mert itt nem a szerető kedves, hanem legfeljebb a szülők próbálnak kirúgni. Az öreg hölgynek sokat köszönhetek, és bízom benne, hogy az öreg hölgy is tudja, hogy mit köszönhet nekem.

(rice): - Ön szereti a pacalt?

- Nem.

(Ibrasi) - Mi történt azokkal a személyes adatokkal, amelye a Xénia Láz szervezőihez jutottak a belépő gyerekektől? Ki használja most ezt az adatbázist?

- Az adatbázist az adatvédelmi biztos ajánlásának megfelelően még 1997-ben közjegyző előtt zúzdába került.

(nemo_d): - Kedves Andor! Régi ismeretségünkre való tekintettel engedd meg, hogy tegezzelek. ( Bár más oldalon állunk a politikai palettán.) Kíváncsi vagyok, rájössz-e kivagyok! Szerinted a sértődés nem rossz tanácsadó? Mi lesz azokkal az emberekkel, akik benned -is- bíztak? (pl: Csintalan) Mi lesz a Vasas női vízilabda szakosztályával?

- Szerintem is rossz tanácsadó, de nem sértődtem meg. Akik bennem bíztak, és akikkel beszéltem, továbbra is bíznak bennem. Bajnokok leszünk!

(Antlfinger Edvárd): -Kedves Schmuck Andor és az MSZP ál-szocdem vezetőiből kiábrándult/kiábrándulni habozó baloldaliak! Ha már olyan szépen beláttátok - bocs a tegezésért - hogy a 'dicső' múltú párt, az MSZP meghatározó vezetői azok, akik: egy diktatúra letűnni nem akaró maradványa, egy antidemokratikus zárvány, a rablótőkések új elitje... miért nem vonjátok le a tanulságot, és adjátok a szavazatotokat egy másik pártra, bárkire csak ne rájuk? (pl. MIÉP-re, hiszen az úgyszintén szociálisan érzékeny, ill. 8%-otok másodsorban úgyis rájuk szavazna...) Gondolkodáshoz persze idő és bátorág kell. Nem elég - a szerintem meglévő - képesség.

- A gondolkodáshoz valóban bátorság kell, a kizáráshoz meg csordaszellem.

(szalonna): - Hogy látja, mi volt az ön szerepe a Xenia Lázban ? Mit lehet mondani a xéniások érintettségéről a megfigyelési ügyben ?

- Megfigyelési ügyben a "xénialázasok" nem voltak érintettek. Az én szerepem a Xénia Lázban benne van a könyvben.

(uzbence): - Az a javaslata, hogy MSzMP KB-tag ne kerülhessen fel a listára, csak egyéni képviselőként indulhasson - személy szerint kiket érintett ön szerint? - Elképzelhetőnek tartja-e, hogy ezek az érintettek kezdeményezték az ön kizárását?

- A kizárásomnak abszolút köze van ahhoz a három ponthoz, amit javasoltunk. Az elvtársak nem bíznak semmit a véletlenre.