Gusztáv
-4 °C
1 °C

Schmuck: Nem az őskommunistákkal van baj, hanem a régi gondolatokkal III.

2001.06.08. 15:53
A reform az MSZP életében olyan, mint az embereknél a halál. Biztos, de senki sem tudja, mikor jön el.

(Molotovics): - Ön szerint milyen jövő áll az MSZP előtt? Lesznek-e reformok? Ha igen, milyenek, mikor?

- A reform az MSZP életében olyan, mint az embereknél a halál. Biztos, de senki sem tudja, mikor jön el. A legnehezebb kérdés, amit föltettek az öné, s ha tudnám rá a választ, nyugodtabban dönteném el, hogy folytatom-e a harcot a párton belül vagy föladom, s reménytelen küzdelemnek nyilvánítom.

(olajbaro): - Mit szól vAndormadárrá válásának körülményeihez?

- Leginkább elszomorít. Elvesztettem egy illúziót, hogy párton belül szabad a vélemény- és a gondolatnyilvánítás.

(PETUR): - Schmuck úr! Tudja-e ön, hogy az árulókat, függetlenül a pártállástól, mindenki megveti?

- Én is megvetem az árulókat.

(soltika): - Én megkérdezném a kis-nagy "Schmuk"-tól hogy , hogy lehet valaki harmincegynéhány éves korára olyan JÓLMENŐ néhányszáz millával ellátott SENKIHÁZI, aki a könyvét kedvenc törzshelyén , az Attrium Hyattban dedikálja. Eddig csak a Ménesi úti Bibó janicsár- és elitképző suliról tudtam, hol képezték ki Schmukk , Kis Péter és Baja "elvtiket"?

- Harmincegynéhány évesen nem rendelkezem milliókkal "csak" barátokkal. Jól menő nem vagyok, de jó evő az voltam.

(Okos Mikulás): - Kedves Andor! Nem igazán csípem az olyan arcokat, akik valamiért perifériára szorultak pártjukban, majd megpróbálják a politikai ellenfelek és sajtójuk támogatását felhasználva erősíteni saját pozíciójukat. Én még azt gondolom, hogy ha tényleg a köz javát keresnéd "igazságoddal" és könyveddel, akkor nem kötnél mindenféle paktumokat, később lehúzott párttársaiddal. Pláne, megjelentetnéd a második kötetet. Olyan, mint Lányiék, akik x ezer év után (amikor kiestek a pixisből) rájöttek, hogy Torgyán mégis egy bohóc. Te most (hogy perifériára szorultál) rájöttél, hogy az MSZP öreg kommunisták gyülekezete. Mi ezt pontosan 11 éve tudjuk. Ugyanaz a kutyakomédia, ugyanazokkal a színészekkel. Még a kizárás is smakkol. (Remélem, a moderatúra nem vág ki, mert nem azt kérdeztem, hogy milyen színű a kedvenc zoknid).

- Kedves Mikulás! Ha ajándékot akarsz hozni a zoknimba, akkor azt is tudd, hogy 50-es a lábam, tehát nagy dolgokat is hozhatsz. A zokni színe ilyen szempontból lényegtelen. Egyébként arra kérlek, olvasd el a könyvet, és akkor nem írnál ilyen butaságokat. De egy Télapónak mindent meg lehet bocsátani.

(szakall): - Schmuck elvtársúr, olvasva itt az ön ellen a baloldali kartárcsakból áradó gyűlöletet, vastag fröcsögéseit: fenntartja-e abbéli véleményét, hogy belülről kell/lehet megreformálni az MSZMP-t? Mi a véleménye arról, hogy a MSZMP azt az egyetlen dinamikus, fiatal, az újra fogékony emberét ebrudalta ki a pártból, akitől a jövője függne (a párté és nem az őskommunista elvtársaké)? Sok sikert a további politizáláshoz!

- Felhívnám a figyelmét, hogy az MSZMP-t most MSZP-nek hívják, a munkások már rég kimaradtak ebből a buliból. Nem az őskommunistákkal van a baj, hanem a régi gondolatokkal.

(starwhite): - A publikus (Parlamenti bevallás szintjén) jövedelme milyen fajta "munkákból" származott?

- Csintalan Sándor szakértője vagyok, bruttó 45 ezer forintot kapok "kézhez", valamint van egy megbízási szerződésem egy kft.-től bruttó 75 ezer forint, lakástulajdonom, telkem, házam, külföldi ingatlanom, értékpapírjaim nincsenek. Egy Suzuki tulajdonosa vagyok, amiből még 68 hónapot kell kifizetnem részletre. Ja, és van egy kutyám!

(rice): - Üdvözlöm kedves Andor! Maga a nagy példaképem Vágó Pista után. Akar ön is milliomos lenni? Kezdjük rögtön a 12 forintos kérdéssel, mert ön annyira okos: Mi az exhibicionizmus? A. A nemi jellegű testrész mutogatásában megnyilvánuló kóros lelki jelenség. A nyíltság, a kitárulkozás beteges fokú megnyilvánulása. B. Kisvasút, szóljon, ha tudja a helyes választ!

- Maga is úgy járt, mint az egyszerű pártvezető, aki bement kontrollra a kórházba, s azt mondták, hogy elmebeteg, de úgy értette, hogy elmehetek, és azóta itt van az interneten.

(Mr. Pink): - Andor, néztétek már, hogy melyikőtök csámpásabb, te vagy az Eörsi Matyi?

- Úgy látom, hogy nemcsak neve, hanem az agya is rózsaszín. Ezzel már az orvosok sem tudnak mit kezdeni.

(Winter2000): - "No man is more important than the party" - mondta ma reggel William Hague, miután lemondott posztjáról. Nos, tisztelt Schmuck úr, amennyiben nem érti a fenti mondatot, vagy nem ismerné a nevezett személyt, kérdezze meg az éppen most az ön környezetében lévőktől. Ön nem szűr le semmi tanulságot ezekből a szavakból?

- William Hague is hibázhat.

(peyerk): - Kedves Andor! Nem tudtam még megszerezni a könyvedet, de meg fogom venni - mennyi jövedelmet is generálok így nálad? :) Azt már hallom, hogy a vele kapcsolatos várakozásaim helyesnek bizonyultak. De vajon a nekem több helyen tett, még az Index nyilvánossága előtt is megerősített ígéretedet betartottad-e? Meg vagyok említve az előszóban?

- Nem az előszóban, hanem a könyvben ígértem meg, hogy szerepelsz, Gábor. Benne is vagy. Emlékszel, amikor fölháborodottan nekem támadtál, hogy elrontottam az MSZP ingatlanüzletét, és ezzel mennyi kárt okoztam az MSZP kasszájának. A nevedet nem írtam oda, mert azt mondják, hogy neked még van jövőd a pártban. A múltadat én ismerem. Ha 220 párttagot nem tartasz baloldalinak, nem tudok rajtad segíteni. * * *

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Köszönöm a kérdéseket. Azt gondolom, hogy elhibáztam, mert másfél órát szántam erre a találkozóra, de láthatóan ez kevés. Mivel már említettem, hogy nem vagyok gyakorlott internetező, ezért a hibámat egy másik alkalommal korrigáljuk. Annak örülök, hogy akár pozitívan vagy negatívan, de a gondolatokat, amelyeket képviselek, érzelmeket váltottak ki. Azt sajnálom, de mint itt megtudtam, az interneten az a szokás, hogy az emberek többsége nem vállalja föl saját nevét, pedig szívesen beszélgettem volna úgy is, hogy tudom, ki kérdez. Így talán reálisabb kép alakult volna ki, nemcsak a válaszadóról, hanem a kérdezőről is. Mert azt mindannyian tudjuk, hogy kérdést feltenni is felelősség, nemcsak azokra válaszolni.

Hitem szerint ami velem történik, az már nem Schmuck Andor-ügy, hanem a párton belüli leendő generációváltás első jele. Ha önök közül sokan negatívan ítélnek meg engem anélkül, hogy ismernének, ne költsenek pénzt, menjenek el egy könyvtárba, hiszen minden könyvet könyvtárba eljuttattam egy "Bal-esetet". Olvassanak bele! Bízom benne, hogy egyszer lesz mód és lehetőség rá, hogy nyilvános találkozón is megvitassuk az önök, valamint az én és társaim elképzeléseit. Ha ez nem következne be, akkor is köszönöm, hogy érdeklődtek irántam. Ha nem megy, én azért mégis azt mondom, próbáljunk meg gondolkodni együtt legalább ezen a szokatlan XXI. századi formában