Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Átadták a Schmuck-homokozót Gödön

2000.09.01. 19:38
Harmincadik születésnapján avathatta fel fogadáson nyert homokozóját Schumck Andor, a BIT egykori fenegyereke, a Xénia Láz Egyesület alapítója, a Magyar motorsport Szövetség mostani elnöke. Schmuck Molnár Róberttel, az Országgyűlés kisgazda jegyzőjével kezdett fogyókúraversenyt, ha Molnár nyer disznótorost szolgált, volna fel neki Schmuck, vereség esetére pedig azt vállalta: homokozót épít egy gödi játszótéren. A kisgazda honatya a megadott két hónap alatt nyolc fölösleges kilójától szabadult meg, míg ellenfele kétszer ennyit dolgozott le a feleslegből. A homokozó átadás ünnepélyes pillanatait az Index is nyomon követte...
Robi veled vagyunk, ne add fel!
Egy napig építette Schmuck Andor kedvenc éttermének játszóterén, a fogadáson nyert homokozót Molnár Róbert, a parlament kisgazda jegyzője. A fogadás során még azt is kikötötték, hogy zöld legyen az új ,,létesítmény" színe. A fővárostól alig huszonhét kilométerre lévő településre aránylag könnyen ellehet jutni. Az ünnepi program - és így a homokozó is - Schmuck Andor gödi szülőházától pár lépésnyire található. A kitűzött déli időpontban a szemerkélő eső és a nem pontosan érkező médiacápák miatt nem kezdődött el az avatás.

A homokozó melletti sátor alatt Molnár Róbert és az építkezésben segédkező nem kisgazda barátai ,,Robi veled vagyunk, ne add fel!' feliratú pólóban várják a fejleményeket. Amik nem is váratnak sokat. A pincér körbejár a Duna parti bódébüfék körüli asztaloknál és az esemény tiszteletére mindenkinek ételt-italt adnak. A hol szemerkélő, hol szakadó eső ellenére vagy tíz helyi polgár és ugyanennyi fotós, tévés, Újságíró is kíváncsi arra mi lesz. Evés-ivás közben egyszercsak arra lesz figyelmes a közönség, hogy egyrészt megérkezett mindenki, másrészt kezdetét veszi a ceremónia.

Az izgalmas fogyókúraverseny győztese
Molnár Róbert különféle csomagokkal a kezében a vesztesek méltóságával foglalja el helyét a leleplezendő homokozó mellett, közvetlenül a WC-nél. ,,A kormánypártiaknál fontos a becsszó, így hát elkészült a nyár legizgalmasabb fogyókúra versenyének nyereménytárgya, a Schmuck-homokozó" - mondja mosolyogva a honatya. Pedig, mi nem szoktunk a szociknak építeni - veti oda tréfásan. Schmuck erre a vigaszdíját veszi elő, amit direkt erre az alkalomra vásároltatott egy szakboltban. Mostanában, ha kormánypártiak elmennek valahová, millenniumi emlékzászlót, vagy egyéb dísztárgyakat ajándékoznak a településeknek, ezért megszakítva ezt a hagyományt átadnám az első millenniumi homokozóvödröt - vágott vissza Schmuck.

Mindenki jól jár
Molnár erre szintén megajándékozza vetélytársát. Egy, a már említett pólót ad át és egy szép nagy dobozt, mely három, azaz három darab a reklámokból jól ismert mentolos cukorkát tartalmaz, éppen hatkalóriányi energiát. Jót nevet ezen a két kövér ember, azután megállapítják: az igazi nyertesek ezúttal a gödi gyermekek. No és persze a büfétulajdonos, akinek a homokozó miatt még nagyobb lehet a forgalma, a még komfortosabb játszótér okán arra látogatóknak köszönhetően.

De tulajdonképp ez egy olyan program, ahol mindenki jól jár. Molnár Róbert a millenniumi vödrének, a gödi gyerekek a homokozónak, Schmuck Andor pedig a helyi lokálpatriótáktól kapott ,,győzteseknek" készült serlegnek. Mert, hogy az éppen harmincadik születésnapját ünneplő Schmuck Andort szeretik, ám Gödön és ha már homokozót építtetett serleg is, jár neki. Schmuck szerint a kisgazdák vidékfejlesztési programjának első jelentős állomására érkeztünk a homokozó építéssel. Göd polgármester ehhez még hozzáteszi: bízik benne, legközelebb már az utat építik majd.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!