Piroska
-2 °C
5 °C

Vizsgálat a nyíregyházi kórház főigazgatója ellen

2007.06.11. 18:46
Közérdekű bejelentésre, illetve egy névtelen levélre hivatkozva indult eljárás a nyíregyházi kórház igazgatója ellen. Az MSZP tiltakozik a fideszes irányítású megyei önkormányzat eljárása ellen.
Az MSZP nyírségi szervezete tiltakozik a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház főigazgatójának a fenntartó, a Fidesz többségű Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Közgyűlés által tervezett leváltási kísérlete ellen - közölte a párt egyik térségi tisztségviselője hétfői nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

Közérdekű bejelentés

Az üggyel kapcsolatban Fülöp István, a közgyűlés fideszes elnöke az MTI tudósítójának elmondta: "közérdekű bejelentést kapott a főigazgató munkájával kapcsolatban, amit érthetően ki kell vizsgáltatnia, és annak befejezéséig a kórház vezetőjét mentesítette a munkavégzés alól".

Jogszerűtlennek, tisztességtelennek és embertelennek tartjuk, ahogy az orvos főigazgató elmozdítására lépéseket tett a képviselő-testület fideszes elnöke - hangsúlyozta Kiss Gábor, a közgyűlés MSZP-s frakcióvezetője.

Névtelen levél

A megyei napilapból és az érintettől értesült az MSZP arról, hogy a fenntartó önkormányzat vezetőváltásra készül a súlyponti intézmények közé tartozó nyíregyházi kórházban.

Kiss Gábor tájékoztatása szerint "a főigazgatónőt a múlt héten csütörtökön váratlanul magához kérette a megyei közgyűlési elnök, aki három jogásszal - közte egy budapesti ügyvédi iroda két munkatársával - együtt várta Pintérné Gönczi Ágnest".

Egy névtelen levelet adtak át neki, amely alapján vizsgálatot indítottak ellene, miközben a "sajtóhoz kiszivárogtatták, hogy hamarosan rendkívüli ülés lesz, ahol eldől, mennie kell-e a főigazgatónak" - tette hozzá a térségi politikus.

Felháborodott az MSZP

A tervezett rendkívüli ülésről az MSZP is értesült, de "végül azt lefújhatták", mert hivatalos közlés nem érkezett róla a párthoz. Kiss Gábor "felháborítónak" nevezte a történteket, annál is inkább, mivel jóval korábban neki "valaki megnevezett egy listát azokról, akiket a fideszes többségű önkormányzat eltávolít majd beosztásából Szabolcsban politikai alapon, s közte volt a kórház főigazgatója is".

A sajtótájékoztatón Végh Béla, az MSZP nyíregyházi elnöke szerint "alapvető jogaiban érte sérelem a főigazgatót, akit az indított vizsgálat eredményét meg sem várva lehetetlenítettek el vezetői beosztásában".

Fülöp István az MSZP sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban annyit jegyzett meg, ő úgy járt el az ügyben, ahogy azt minden ilyen esetben a jog és a korrektség megköveteli.