Viola
-6 °C
-2 °C

Bevonják Simicska diplomata-útlevelét

2002.07.24. 19:05
Visszavonja Simicska Lajos egykori APEH-elnök diplomata-útlevelét a kormányfő - adta hírül az RTL Klub Híradója. Simicska még APEH-elnökként kapta a különleges bánásmódot biztosító útiokmányt, amely pozíciójából adódóan nem járt volna neki. A híradó információi szerint Orbán Viktor megbízottjaként kapta a papírt Simicska Lajos.
Még APEH-elnökként, 1999. márciusában kapott öt évre érvényes diplomata-útlevelet Simicska Lajos- adta hírül az RTL Klub Híradója. Összeállításukból kiderült: kérdéses, hogy egyáltalán jogosan kapta-e és használja a mai napig a különleges bánásmódot biztosító útiokmányt.

APEH-elnöknek nem jár diplomata-útlevél

Diplomata-útlevél ugyanis a közjogi méltóságok mellett az országgyűlési képviselőknek, illetve a minisztereknek és a diplomatáknak jár. Az RTL Klub beszámolója szerint Simicska az adóhatóság vezetőjeként egy-egy útra kaphatott volna ilyen dokumentumot, ha valamely kormánytag diplomáciai feladattal bízta volna meg.

OTP alkalmazott sem kaphat különleges útiokmányt

Gál J. Zoltán kormányszóvivő a televíziós hírműsornak úgy nyilatkozott: szerinte Simicska Orbán Viktor megbízottjaként kapott diplomata-útlevelet, noha tudomása szerint nem volt az akkori kormányfő tanácsadója, így nem járt volna neki ilyen címen a dokumentum. Gál hozzátette: legutóbb az OTP-nél dolgozott az adóhatóság egykori elnöke, akinek e posztjából adódóan se járt volna a papír, hiszen a pénzintézetnél senkinek nincsen diplomata-útlevele. A kormányszóvivő azt is közölte, hogy a kormányfő élve jogával most visszavonja Simicska diplomata-útlevelét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!