Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Az MSZP pénzéhes sintérezést bizonyított Lengyelre

2007.07.18. 13:37
A szocialisták újabb rendőrségi ügyet találtak a dulakodásba keveredett fideszes Lengyel Zoltán múltjában. A képviselő felesége csak a rendőri fellépés miatt adta vissza a sáregresi orvosi rendelőt.

Az MSZP tudni szeretné, hogy a Fidesz vezetői továbbra is méltónak tartják-e Lengyel Zoltán fideszes országgyűlési képviselőt az emberek képviseletére - tette fel a kérdést Nyakó István, az MSZP szóvivője szerdai sajtótájékoztatón.

A bejelentett lakhely

Lengyel Zoltán a rendőrökkel történt dulakodásával ismertté vált képviselő ismét összetűzésbe került a törvénnyel: háziorvos felesége csak rendőri fellépésre volt hajlandó visszaadni az orvosi rendelőt, a szolgálati lakást azonban továbbra sem adja vissza a sáregresi önkormányzatnak - közölte Nyakó István. A szóvivő elmondása szerint a fideszes politikus felesége látta el a háziorvos helyettesítését a faluban, ezért szolgálati lakást kapott cserébe. Azóta azonban a településen már nem ő látja el ezt a feladatot - folytatta Nyakó István - , így az önkormányzat szerint a képviselő felesége jogtalanul használja az ingatlant. A szóvivő megjegyezte: a fideszes képviselő is ebbe a lakásba van bejelenve.

A dögrovás is elhangzott

A szocialista politikus közölte: nem az a kérdés, hogy lesz-e szolgálati lakása az új háziorvosnak, hanem az, hogy a rendelő korszerűsítése csak a lakás átalakításával oldható meg. A szóvivő elmondta: Lengyel Zoltán a település polgármestereként korábban nemhogy nem érezte összeférhetetlennek azt, hogy felesége a település háziorvosa, de küzdött is azért, hogy feleségéhez tartozzon a környező települések orvosi ügyelete is. Ennek igazolására a sajtótájékoztatón lejátszottak egy hangfelvételt, amelyen Lengyel Zoltán azt mondta: "én ezekhez a pénzéhes sintérekhez akkor se fordulnék, ha dögrováson lennék". Nyakó István elmondása szerint a felvétel 2006 elején készült a sáregresi képviselőtestület ülésén. A szóvivő állítása szerint a hangfelvétel képviselő-testületi dokumentum, nyílt ülésén készült, bárki elkérheti az önkormányzattól.

Nyakó István azt kérdezte a Fidesz elnökétől és vezetőitől, hogy továbbra is méltónak tartják-e az emberek képviseletére azt a párttársukat, aki saját lakásgondját, erkölcsileg megkérdőjelezhető módon, saját választóival oldotta meg? Továbbra is méltónak tartják-e az emberek képviseletére azt a párttársukat, aki jogi vitában áll a korábban általa vezetett, ma az Országgyűlésben általa képviselt településsel? - sorolta kérdéseit a szóvivő.

Lengyel Zoltán reagálásában az MTI-nek szerdán azt mondta: nyilvánvaló számára, hogy egy összehangolt, politikai célú támadást indítottak ellene. Mint hozzátette, ezt politikusként elviseli, ám elfogadhatatlan, hogy ebbe családtagjait is bevonják. A Fidesz képviselője közölte, Nyakó István mai sajtótájékoztatója "hazugságoktól és rágalmaktól hemzsegett". "Az ellenem folytatott lejárató hadjáratban elhangzott rágalmakért és hazugságokért a megfelelő jogi lépéseket megteszem" - mondta a képviselő. Lengyel Zoltán fideszes országgyűlési képviselőt július 9-én éjjel állította meg három rendőr Budapesten az Alagút utcánál. A rendőrség szerint a politikus megütötte a vele szemben szabályosan intézkedő egyik rendőrt, ezért az I. kerületi rendőrkapitány Lengyel Zoltán ellen feljelentést tett hivatalos személy elleni erőszak miatt.