Szabolcs
20 °C
35 °C

Siófok perli a sporttárcát a futballstadionért

2003.10.15. 09:23
Egy szerződés értelmében Siófok 500 millió forint támogatást remélt az előző kormányzat alatt az elavult városi stadion felújítására. A sporttárca jelenlegi vezetés nem akar részt venni a beruházásban, ezért a város beperli a minisztériumot.
A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium elődjével, az előző kormány idején kötött megállapodás értelmében Siófok 500 millió forint központi támogatást kaphat az elavult városi futballstadion felújításához, ha erre a 2003. évi költségvetés lehetőséget teremt - írja szerdai számában a Népszabadság.

Várhatóan novemberre elkészül Siófok új futballstadionjának részletes kiviteli terve. A Siófok-Kiliti városrészben 1,5-2 milliárd forintos beruházással tízezer nézőhelyes, félig fedett futballstadion épülne, koncertek megtartására is alkalmas színpaddal.

Balázs Árpád siófoki polgármester a szerződésre hivatkozva többször kért támogatást az illetékes tárca vezetőjétől, de elutasító válaszokat kapott. Gyurcsány Ferenc miniszter a polgármester legutóbbi, "per előtti utolsó felszólításnak" minősített levelére a napokban válaszolt, megerősítve korábbi álláspontját.

Mivel Siófok a jövőre nézve sem kapott ígéretet, hogy központi segítséget kap a stadionépítéshez, a város bírósági úton kíván érvényt szerezni a tárcával kötött megállapodásának - mondta a Népszabadságnak a polgármester. Az önkormányzat a jövő év elején, a központi támogatás elnyerésétől függetlenül meghirdeti a közbeszerzést a beruházás megvalósítására. A tervek szerint a város ingatlaneladásokból, esetleg kötvénykibocsátással vagy más külső pénzforrás bevonásával teremti elő a szükséges összeget a stadion felépítéséhez.

A lap utánajárt, hogy hány néző látta a stadionban a Siófok-Balaton FC hazai mérkőzéseit az őszi fordulókban. E szerint a Lombard elleni meccsen 2500-an, a Debrecen ellenin 2500-an, a Békéscsaba ellenin 500-an, az Újpest elleni mérkőzésen 3000-en voltak a lelátón.