Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Siófok beperli a sportminisztériumot

2004.06.22. 08:00
Az előző kormányzat sportminisztere, Deutsch Tamás 500 millió forintos támogatást ígért Siófoknak stadionépítésre, de a város eddig nem kapta meg a pénzt.
A siófoki önkormányzat bepereli a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumot, mert a tárca nem fizette ki azt a pénzt, amit az előző kormány ígért támogatásként egy új futballstadion felépítéséhez.

Még az előző kormány idején írta alá az erről szóló szerződést Deutsch Tamás akkori sportminiszterrel Balázs Árpád, Siófok polgármestere - írja a Népszabadság. Ennek értelmében 2003. végéig kellett volna megkapniuk a félmilliárdos támogatást.

A kormányváltás után Jánosi György akkori miniszterrel is tárgyalt erről a város, máig érvényes a kormányhatározat a pénz kifizetéséről.

A kifizetés elmaradását azzal indokolta a sporttárca, hogy "nincs pénz". Ugyanakkor a siófoki polgármester úgy tudja, hogy tavaly ötmilliárd forint szabadon felhasználható kerettel rendelkezett a minisztérium.

Gőz Gabriella, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium szóvivője a Népszabadságnak azt mondta, hogy a minisztérium álláspontja szerint az előző kormány idején aláírt okmány nem szerződés volt, hanem csak egy ígérvény, amelyet pénz hiányában nem tudtak teljesíteni.