András, Andor
-3 °C
3 °C

Bayer: visszatér az ATV-re a sajtóklub

2002.09.24. 12:48
A Magyar ATV vezetése a Nap-kelte távozása után megkereste a Lovas István nevével fémjelzett Sajtóklub szereplőit, hogy térjenek vissza a csatornára - közölte egy hétfői fórumon a Magyar Nemzet szerint Bayer Zsolt. Czikó Gábor, az ATV vezérigazgatója találgatásnak minősítette a Magyar Nemzet publicistájának bejelentését.
A Napkelte távozása után a Magyar ATV megkereste a Lovas István vezette Sajtóklub szervezőit annak érdekében, hogy visszatérjenek a televíziós csatornához - jelentette be hétfőn este egy kispesti fórumon Bayer Zsolt publicista.

Czikó: ez csak találgatás

A Magyar Nemzet Online tudósítása szerint Bayer közölte: a tárgyalások igen jól állnak, és időben megtudja mindenki, mikor indul újra az adás. Czikó Gábor, a Magyar ATV vezérigazgatója az Index érdeklődésére találgatásnak minősítette Bayer Zsolt bejelentését. Bayer Zsolt csütörtökön szintén egy fórumon beszélt először arról, hogy újraindul a Sajtóklub az egyik kereskedelmi csatornán. A publicista akkor nem kívánta elárulni, melyik ez a csatorna, mert - mint mondta - el szeretné kerülni, hogy az adóhatóság kiszálljon a tévéhez.

A Lovas István vezette Sajtóklub alig egy hónapja került le az ATV műsoráról, a hivatalos indoklás szerint azért, mert az utolsó adásban a résztvevők bírálták a csatorna vezetését. Lovasék viszont úgy vélték, a döntés politikai okokból született. A Sajtóklub azonban nem szünt meg, jelenleg Debreczeni József vezetésével jelentkezik.

Szabadság Rádió és jobbos tévé indul

Bayer Zsolt a hétfői fórumon egy kérdés kapcsán jelezte, hogy szerveződik a Lovas István által alapítandó Szabadság rádió, már vannak befektetők és technikai berendezések is. Bayer közölte, azért sugározzák majd az adást külföldről, hogy az Országos Rádió és Televízió Testületnek ne legyen köze az új médiumhoz. A Duna tv korábbi kulturális igazgatója úgy nyilatkozott: várhatóan december elején indul egy jobboldali beállítottságú televízió is.