Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megszűnhet a Sláger Rádió

2002.11.22. 11:08
Az ORTT pénteken újra felmondta a Sláger Rádióval 1997-ben kötött műsorszolgáltatási szerződést a kifizetetlen díjhátralékok miatt. Tavaly decemberben már megtette ugyanezt, ám akkor a Fővárosi Bíróság jogellenesnek ítélte a döntést. Az ORTT főigazgatója abban látja a médiahatóság pénzügyi gondjainak megoldását, ha újrapályáztatják a Sláger frekvenciáját.
Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) pénteken bejelentette, hogy 15 napos határidővel felmondta a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Rt.-vel kötött szerződését. A vita oka, hogy a műsorszolgáltató az elmúlt év végére 1,3 milliárd forintos műsorszolgáltatási díjhátralékot halmozott fel.

A hírt egyelőre nem akarja kommentálni a Sláger Rádió vezetése, mivel eddig nem kaptak hivatalos értesítést.

A rádió nyert elsőfokon

Tavaly decemberben az ORTT már egyszer felmondta a rádió szerződését, ám ezt szeptember 20-án jogellenesnek nyilvánította elsőfokú ítéletében a Fővárosi Bíróság. A bíróság álláspontja szerint az ORTT-nek az eljárás során figyelembe kellett volna vennie a műsorszolgáltatóval kötött szerződés rendelkezéseit. A médiahatóság nem vette figyelembe a felmondási időt, illetve egyéb formai hiányosságokat is megállapított a bíróság.

Korábban az ORTT-nek a Sláger Rádió ellen kezdeményezett felszámolási kérelmét is elutasította az elsőfokú bíróság. "Természetesen nagyon örülünk az ítéletnek - nyilatkozta akkor Barbara Brill, a Sláger Rádió elnök-helyettese - hiszen végeredményben ez is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarországon létrejöjjön a piaci viszonyoknak megfelelő médiafinanszírozási rendszer."

A Sláger akkor úgy nyilatkozott, a piaci viszonyok megváltozása miatt a tervezettnél jóval kisebb a hirdetési bevételük. Mint mondták, négy éve a nagy összegű koncessziós díj megállapításakor nem számoltak újabb országos rádiók megjelenésével, és mostanra a reklámtorta egyre több és keskenyebb szeletre oszlik.

Újrapályáztatná az ORTT-főigazgató a Sláger frekvenciáját

A Sláger Rádió frekvenciájának újrapályáztatásával kívánja pótolni kieső költségvetési forrásait jövőre az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT). Erről Kovács György főigazgató beszélt az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága ORTT-költségvetéssel foglalkozó albizottságának pénteki ülésén. Kovács elmondta: a műsorszolgáltatási díjat hosszabb ideje nem fizető adó frekvenciájának újrapályáztatásával megoldhatóak a médiahatóság jövő évi pénzügyi problémái, ám 2004-ben, 2005-ben a forráshiány miatt komoly gondok elé nézhet a médiahatóság.